A mérkőzésről tudósított: VARGA T. RÓBERT, ZOMBORI ANDRÁSonline 2004.08.14 22:37 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Tőzsér Dániel nagy bombája

Az Üllői úton 2000 tavaszán találkozott legutóbb a két együttes, és bármilyen hihetetlen, a hazaiak akkori kezdő tizenegyéből egyedül Szűcs Lajos volt szombat este is ott a játéktéren.


Jó, ha a fej, illetve a láb – kéznél van. Ez bizony kemény jelenet volt: Tôzsér Dániel egy diósgyôri stoplissal szemben próbált bólintani (Fotó: M. Németh Péter)
Jó, ha a fej, illetve a láb – kéznél van. Ez bizony kemény jelenet volt: Tôzsér Dániel egy diósgyôri stoplissal szemben próbált bólintani (Fotó: M. Németh Péter)
A Diósgyőr eddig sosem látott összeállításban kezdte a mérkőzést - a héten például három futballista csatlakozott Kiprich József keretéhez -, de nem ezért gondolta majd’ mindenki úgy az Üllői úton, hogy a DBSC gárdájára ezúttal az áldozati bárány szerepe vár. A bajnokcsapat az elmúlt héten egy félidő alatt négy gólt rúgott az ETO stadionjában, legyőzte a Bajnokok Ligájában a főtáblán állandó résztvevőnek számító Sparta Praha együttesét. Ezután aligha lepődött meg bárki is azon, hogy a házigazda a saját térfelére kényszerítette ellenfelét. A mezőnyfölény tíz percig nem eredményezett gólhelyzetet, és bár utána rövid idő alatt kétszer is betalálhatott volna a Ferencváros, mindkét alkalommal átlövésből alakult ki veszély Takács Tamás kapuja előtt. Noha a vendégek játékosai csak elvétve lépték át a felezővonalat, a védekezésük sokáig remekül működött. A két támadó, Tisza Tibor és Sipeki István már a kezdőkörnél megtámadta a labdával érkező ferencvárosi védőt, a középső harmadban és a védősorban lévők pedig nem adtak teret a hazai játékosoknak.
Aztán a mérkőzés 32. percében Horváth Tibor hatalmas helyezkedési hibát követett el a diósgyőri védelem jobb oldalán, és noha a labda némi szerencsével jutott el Robert Vagnerhez, a cseh légiós könyörtelenül büntetett. A Cottbusból érkezett támadó harmadik ferencvárosi mérkőzésén már a negyedik találatát szerezte.
A folytatásban a koreográfia ugyanaz maradt, mint amit az első negyvenöt percben láthattunk. Támadott, mezőnyfölényben játszott a házigazda, de kevés volt a sprint, kevés a ritmusváltás, váratlant szinte senki sem tudott "húzni" a pályán lévők közül, így a DBSC védelmének nem kellett emberfelettit produkálnia. Mondhatnánk azt, is, hogy nem könnyű olyan alakulat ellen futballozni, amelyik tulajdonképpen tizenegy emberrel védekezik, ám az ilyen feladatot is meg kell oldania egy olyan csapatnak, amely a Bajnokok Ligájának a főtábláját célozta meg. Aztán amire talán csak az igazán optimista diósgyőriek számítottak, az bekövetkezett: a második játékrészben is statisztaszerepre kényszerített vendégek másodszor vizitáltak Szűcs Lajos kapujánál, és a támadást góllal fejezték be.
Érett a meglepetés, hiszen már csak bő negyedóra volt hátra az összecsapásból, ám Tőzsér Dániel ezen a meccsen is megmutatta, hogy egészen kivételes a rúgótechnikája. Bal lábas bombájánál Takács Tamásnak, a vendégek kapusának esélye sem volt a hárítása, a Diósgyőr futballjában pedig nem volt annyi, hogy még egy gólt szerezzen. Nehéz győzelmet aratott tehát a Ferencváros, de a hazaiak aligha bánkódnak ezen. Csapatuk újabb mérkőzést vett sikerrel és ez minden bizonnyal használ a Sparta elleni létfontosságú BL-találkozó előtt. A diósgyőriek pedig becsülettel tették a dolgukat - ennyire futotta…
2022.10.05 23:41:17

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2022.10.05 09:40:12

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Az 1922-es bajnokin már a fogadási csalás is téma volt.

2022.10.02 13:50:46

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A Fehérvár továbbra se képes idegenben nyerni, ezúttal a Puskás Akadémiával ikszelt.

2022.10.02 13:35:11

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A jól játszó hazaiak még gólt sem engedtek a küszködő zöld-fehéreknek.