Nemzetisport.hu online 2004.07.03 23:24 Frissítve: 2011.07.28 00:08

A kirúgott Pintér pereket indít

Botrány ide, balhé oda, minden kétséget kizáróan a Ferencváros az ország legnépszerűbb labdarúgócsapata. Ez bebizonyosodott szombat délután Hajdúnánáson is, ahol a bajnoki- és kupacímvédő együttes vendégeskedett: jóval a mérkőzés megkezdése előtt hoszszú sorok kígyóztak a pénztárak előtt, a gépkocsiktól alig lehetett megközelíteni a sportlétesítményt.

A csapatkapitány is elérzékenyült
Leandro (balra) tegnap már csak a játékra, míg Huszti Szabolcs (középen) csak a labdára koncentrált(Fotó: Czeglédi Zsolt)
Leandro (balra) tegnap már csak a játékra, míg Huszti Szabolcs (középen) csak a labdára koncentrált(Fotó: Czeglédi Zsolt)
Természetesen tudjuk, nem csupán a zöld-fehérek vonzották a látogatókat, hanem az a tiszteletteljes megemlékezés is, amelyet a város szülöttének, a tavaly elhunyt, a korábban a Ferencvárosban is szereplő Nagy Norbert tiszteletére rendeztek. A találkozó előtti emléktábla-avatáson Nagy Mihály, az elhunyt labdarúgó édesapja, valamint felesége, Edit asszony és gyereke, Márk fogadta a ferencvárosi és a helyi részvétnyilvánítók kézfogásait. Bár egy éve történt tragédia (az akkor Szombathelyen játszó labdarúgó autóbalesetben hunyt el), nemcsak a hozzátartozók szeméből csordult ki a könny, hanem bizony Lipcsei Péter – aki jó barátságban volt a középpályással – szintén a szemét törölgette a megemlékezés után.
A szomorúságot aztán feledtette a melegíteni induló játékosokat fogadó taps, és a hangos zrikálás, ami leginkább Leandrónak szólt, nyilván az elhíresült pintéri "beszólás" miatt. Mint arról szombati lapszámunkban írtunk: a ferencvárosi labdarúgók nyílt levélben állították, hogy a csapat csütörtökön kirúgott edzője "buzi brazilnak" nevezte a magyar válogatottban is bemutatkozó Leandrót; az edző persze tagadta a vádakat, bár a szombat reggeli Napkelte című műsorban annyit elismert, hogy egyszer talán kicsúszhatott a száján hasonló megjegyzés, de ezt nem bántó szándékkal tette...
A menesztésébe nem nyugodott bele Pintér Attila, pereskedni kezd, és úgy hírlik, nem csupán a klubbal, hanem a jó hírét sértő játékosokkal is…

A történtek ellenére szombat délután már láthattunk mosolygós Fradi-futballistákat is. Egyébiránt azon túl, hogy a labdarúgócsapatot működtető részvénytársaság igazgatósága rendkívüli felmondással eltávolította Pintér Attilát a kispadról, s Farkas József pályaedzővel pedig közös megegyezéssel szerződést bontott, más "jelentős esemény" nem történt a klubnál. Ha csak azt nem számítjuk, hogy a szombati hajdúnánási barátságos mérkőzésen Gera Zoltán nem a megszokott helyén futballozott. Az ideiglenesen megbízott edző, Keller József döntése szerint a válogatott támadó irányította ezúttal a csapatot. Gera Zoltán pedig "megszabadulva béklyóitól" felszabadultan, nagy kedvvel, ám kissé öncélúan futballozott, de ez most csak keveseknek szúrt szemet.

Ezúttal nagy csend volt a kispadon

A kispadon csendben, hang nélkül üldögélő Keller Józsefet sem zavarta a játékos teljesítménye, hiszen a félidőben már 2–1-re vezetett a csapat az NB III középmezőnyébe tartozó Hajdúnánás ellen. Minden valószínűség szerint Keller József számára csak ez a meccs jutott, és mint azt a mérkőzésen megjelenő Tepszics Ignác sportigazgatótól megtudtuk: rohamtempóban edzőt keresnek a csapat élére, ám "a királyválasztás" nem a sportigazgató feladata, mint korábban, úgy ezúttal is a Ferencváros Rt. igazgatóságáé a döntő szó (sürget az idő, hiszen július 28-án már Bajnokok Ligája selejtező-mérkőzést játszik a csapat).

Huszti Szabolcs góllal tért vissza

Visszatérve az edző menesztéséhez…
A Ferencváros labdarúgói úgy gondolják, a Pintér Attilával kapcsolatos közleményről már felesleges beszélni, szeretnék elfeledni a történteket. Így van ezzel Leandro is, a futballista nem foglalkozik az üggyel, és nem is nyilatkozott arról…
Hiányzott a szombati emlékmeccsről a betegeskedő Szűcs Lajos, s nem játszott a térdét fájlaló Adem Kapic, továbbá Bognár Zsolt és Balogh Zoltán. Kezdőként kapott helyet a csapatban a Matáv Sopronnál fél évig kölcsönben szereplő, szintén válogatott Huszti Szabolcs, aki a második félidőben gólt lőtt.

HAJDÚNÁNÁS–FTC 1–3 (1–2)
Hajdúnánás, 1500 néző. V: Veres
FERENCVÁROS: Szabó K. – Takács, Vukmir, Botis, Leandro (Szkukalek) – Rósa D. (Béress), Lipcsei (Csepregi), Gera (Szalai), Huszti – Sowunmi (Nógrádi), Sasu (Brettschneider)
G: Szemán, ill. Sasu, Sowunmi, Huszti
2022.10.05 23:41:17

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2022.10.05 09:40:12

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Az 1922-es bajnokin már a fogadási csalás is téma volt.

2022.10.02 13:50:46

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A Fehérvár továbbra se képes idegenben nyerni, ezúttal a Puskás Akadémiával ikszelt.

2022.10.02 13:35:11

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A jól játszó hazaiak még gólt sem engedtek a küszködő zöld-fehéreknek.