K. I.online 2004.06.17 23:43 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Szélesi Zoltán is a Cottbusé

Ahogy azt várni lehetett: Szélesi Zoltán elkelt. Az Újpest kétszeres válogatott védője 2007-ig szóló szerződést ír alá a napokban a német második ligában szereplő Energie Cottbusszal.

A Lőw Zsoltot és Mészáros Norbertet – a siófoki középpályás másfél hete egyezett meg a klubbal – is foglalkoztató Energie 250 ezer eurót (64 millió forintot) fizet a lila-fehéreknek, de nem egy összegben.
"Három részletben kapjuk meg a pénzt, egy év alatt – mondta Sallói István, az Újpest ügyvezető igazgatója. – Ez szép summa, de sajnos nem elég a gazdasági társaság helyzetének stabilizálásához. E bevételből folyamatosan jut majd a játékosoknak és a szállítóknak is, de természetesen felelősséggel költjük el a pénzt. A helyzetünkön sokat javít ez az üzlet, ugyanakkor ront is, hiszen Szélesi Zoltán helyére mindenképpen igazolnunk kell valakit. Az erősítésekről, illetve Tóth Norbert és Juhár Tamás megtartá sáról folyamatosan tárgyalunk, igyekszün kminél erősebb keretet kialakítani abajnokságra. Ugyanakkor néhány játékosunk iránt továbbra is érdeklődnek külföldi klubok."

Szélesi Zoltán nagyon reméli, hogy nem bukik el pályafutása újabb nagy vizsgáján, és biztos helye lesz a német második ligás Energie Cottbus védelmében (Fotó: Farkas József)
Szélesi Zoltán nagyon reméli, hogy nem bukik el pályafutása újabb nagy vizsgáján, és biztos helye lesz a német második ligás Energie Cottbus védelmében (Fotó: Farkas József)
Ami Szélesi Zoltán pótlását illeti, a lila-fehérek csütörtök délután megegyeztek Grósz Róberttel, az eddig Sopronban futballozó hátvéd három évig lesz a Megyeri útiak játékosa. "Kicsit most megnyugodtam, hiszen Sopronban nem kaptam új szerződést, de már van is új csapatom – mondta a védő. – Bízom benne, hogy erős gárda lesz az Újpest a következő bajnokságban. Szerintem az előző évadban az év csapata volt, nem a Ferencvárosnak kellett volna megnyernie a bajnokságot, hanem az Újpestnek. Nagyon jó helyre kerültem, szép stadionban, fantasztikus közönség előtt szerepelhetek majd."
Visszatérve Szélesi Zoltánra: hétfőn a Cottbus delegációja járt Budapesten, majd szerdán és csütörtökön a német vezetők még egyeztettek az átigazolásról, hogy aztán tegnap délután elküldjék Újpestre a szükséges iratokat. Ezekből kiderült, hogy szinte minden úgy történt, ahogy azt a Megyeri úton szerették volna, így nem volt akadálya Szélesi Zoltán távozásának. "Amellett, hogy nagyon örülök,kissé szomorú is vagyok – mondta Szélesi Zoltán. – Remek lehetőség,hogy kipróbálhatom magam egy német csapatban, viszont sajnálom,hogy itt kell hagynom az Újpestet. Szeretem ezt a klubot, mindent a lila- fehéreknek köszönhetek. Itt kezdtem el futballozni, tavasszal már én voltam a csapatkapitány, és bekerültem a válogatottba is. Most azonban kaptam egy nagy lehetőséget, amelylyel mindenképpen szeretnék élni.
Azt hiszem, ez a legjobb pillanat arra,hogy légiós legyek. Remélem minden úgy alakul, ahogy elterveztem,vagyis rendszeresen játszom majd a Cottbusban, és feljutunk az élvonalba."
2022.05.20 09:05:00

Labdarúgó NB I HEGYI TAMÁS

„Egy reccsenés… Nagyot kiáltott: »Végem van, eltört a lábam!« Az orvos mentőkért kiabált.”

2022.05.19 23:42:14

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Nagyszerű alap, ha valaki rendkívül technikás, de…

2022.05.17 22:30:11

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Ahogy mondani szokás: a tabella nem hazudik.