S. TÓTH JÁNOS
2004.06.16 21:59 Frissítve: 2023.02.14 22:34
online

Ítélethirdetés a Simon-ügyben

Az ítélethirdetéssel elsőfokon lezárult a Galambos János és társai ellen társtettesként elkövetett emberölés miatt zajló büntetőper. A bíróság valamennyi vádlottat bűnösnek mondta ki az egykori soproni edző, Simon Tibor meggyilkolása miatt, és rájuk 8 és 12 év közötti időtartamú börtönbüntetést szabott ki.

Idôsebb Simon Tibor nem tudta visszatartani a könnyeit, mialatt a vádlottak a nyakkendôs fegyôrök ôrizetében (alsó kép) az ítéletet hallgatták (Fotók: Czagány Balázs)
Idôsebb Simon Tibor nem tudta visszatartani a könnyeit, mialatt a vádlottak a nyakkendôs fegyôrök ôrizetében (alsó kép) az ítéletet hallgatták (Fotók: Czagány Balázs)
Percek alatt véget ért a Fővárosi Bíróságon a Simon-ügy szerdai tárgyalásának első fejezete. Miután a bíróság kérdésére a negyedrendű vádlott, Hajnal Attila az utolsó szó jogán ártatlannak vallotta magát, dr. Szebeni László tanácsvezető bíró kétórás szünetet rendelt el. Tizenegy órára hozták vissza a büntetés-végrehajtási intézetből az őrök az előzetes letartóztatásban lévő, megbilincselt vádlottakat, akik a kamerák kíséretében és villogó vakuk pergőtüzében léptek be a tárgyalóterembe. Az érdeklődők megtöltötték a padsorokat, jelen volt többek között Kutasi Róbert, a REAC klubigazgatója, a néhai Simon Tibor legjobb barátja Gál László, a volt ferencvárosi technikai vezető, a Bp. Honvéd jelenlegi klubigazgatója, aztán Wiesner Tamás, az FTC pólószakosztályának igazgatója, továbbá Tóth Csaba, az FTC biztonsági főnöke, míg az áldozat édesapja, idősebb Simon Tibor háta mögött helyet foglalt Tasnádi Péter üzletember is.
Dr. Szebeni László a következő ítéletet hirdette ki: a vádlottak bűnösek társtettesként elkövetett emberölés bűntettében. Ezért a bíróság az elsőrendű vádlottat, Galambos Jánost 12 év börtönbüntetésre ítélte és a közügyektől 10 évre eltiltotta. A másod- és a harmadrendű vádlott, Országh Roland és Hegyesi János büntetése 10-10 év börtön és a közügyektől 10-10 esztendőre szóló eltiltás, míg a negyedrendű vádlott, Hajnal Attila nyolc év börtönbüntetést kapott és mellékbüntetésként kilenc esztendőre eltiltatott a közügyek gyakorlásától. A vádlottaknak összesen 2 217 137 forint bűnügyi költséget is meg kell fizetniük. Az ítélet hallatán az egyik vádlott hozzátartozója felsikoltott és kirohant a teremből, de botrány nem robbant ki, így dr. Szebeni László röviden ismertethette az ítélet indoklását.
2023.12.10 23:30:28

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A magyar élvonalban a központi támogatás sem kínál elég szakmai motivációt ahhoz, hogy a csapatoknál a fiatalok kifogáskeresés nélkül beférjenek az öltözőbe – lám, néhol már a harmadosztályúba sem… Szóval, igaza van Csank Jánosnak: őt már hiába küldik be a szórakozóhelyre, hogy ő a világ legjobb palija…

2023.12.10 23:14:43

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Akik hisznek a magyar játékosokban, bizonyára örvendtek a megérdemelt sikernek.

2023.12.10 23:16:42

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2023.12.10 15:42:13

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Nagyobb volt a tűz, mint a füst: a tabella élén telel a címvédőnek odahaza három gólt vágó, lelkesen harcoló Paks.

2023.12.10 14:49:54

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A hazaiaknak 19 lövés is kevés volt a gólhoz, a hajrában Kodro és Christensen is betalált – Kuttort pedig kiállították.