Nemzetisport.hu online 2004.05.19 16:01 Frissítve: 2023.01.28 16:54

Már emberölés a vád!

Már több mint két éve halott Simon Tibor, a Ferencváros volt válogatott labdarúgója, aki halálakor az első osztályú Sopron Matáv szakmai munkájának elsőszámú irányítója volt, ám ügyében a mai napig nincs jogerős végzés. Sőt, nemhogy végzés, még a vád súlyossága sem végleges, hiszen ma az ügyész súlyosbította a négy vádlott személy elleni vádat, akik Simon Tibor sérüléseit okozták. Az eddigi halált okozó súlyos testi sértést emberölésre változtatta az ügyész. A bíróság a vád- és tényállás módosítása miatt június 14-re napolta el a tárgyalást.

Simon Tibor 2002. április 21-én csapata, a Sopron kispesti, vesztes vendégjátékát követően nem utazott el a játékosokat szállító autóbusszal, hanem a fővárosban maradt. Később találkozott egy ismerősével, aki születésnapját ünnepelte, vele együtt érkezett Café Allure nevű szórakozóhelyre.
A szórakozóhelyen Simon szóváltásba, majd eddig még mindig tisztázatlan ütés-váltásba keveredett, legalábbis ezzel kapcsolatban – is – ellentmondásosak voltak a tanúvallomások az eltelt két év során. Akadt, aki szerint Simon adott, mások szerint csak kapott. Méghozzá egyet, minek következtében a földre zuhant és onnan felpattanva azonnal kiszaladt a szórakozóhelyről. Üldözői, ugyanis ekkor a Café Allure három biztonsági ember is csatlakozott a Simont megütő személyhez, az utcán is kergették, majd amikor utolérték, ütni, illetve a földre került, immár magatehetetlen, védekezni képtelen embert rugdosni kezdték.
Simon Tibor két nap múlva belehalt sérüléseibe.
Az ügyész mostani álláspontja szerint a vádlottaknak tisztában kellett lenniük azzal, hogy a Simonra mért ütéseik, rúgásaik halált okozhatnak, mint ahogy az később megtörtént. Az ilyen erejű és célirányzatú ütésektől, valamint rúgásoktól nem véletlenszerűen következhet be halál.
Nem csak a vád, hanem a tényállás is módosult, ezek szerint Simon és az elsőrendű vádlott között szóváltás alakult ki, miután utóbbi megütötte a volt labdarúgót. A játékosból lett edző ettől elesett, majd futva elhagyta a Café Allure-t.
A verés az utcán folytatódott, ahol csatlakozott az elsőrendű vádlotthoz a három biztonság ember is, az ügy további három vádlottja. Az eddigi orvos-szakértői vélemények némiképp ellentmondásosak voltak abban a tekintetben: melyik volt és kitől származott a halált okozó rúgás vagy ütés.
A harmadik, újólag felkért szakértő arra az álláspontra helyezkedett: nincs ellentmondás a két kollégája korábban leadott szakértői véleménye között, a legvalószínűbbnek azt tartja, hogy két különböző eredetű bántalmazás, egy ütés és egy rúgás is ahhoz az agyzúzódásos koponyatöréshez vezetett, amely Simon halálát okozta.
2023.09.19 22:23:28

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A globalizált világ hatásait nem lehet kizárni, ám annak ellenére, hogy a Ferencvárosban (Dibusz Dénest és talán Varga Barnabást leszámítva) a légiósok viszik a prímet, a Fradi a nemzet csapata. Tetszik, nem tetszik, ez így van. A klubvezetőség magasabbra tette a mércét, ám a nemzetközi szereplést tekintve most »csupán« az Ekl csoportkörébe jutott. Miért ne lehetett volna megpróbálni a kispadon Máté Csabával?

2023.09.16 22:51:04

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2023.09.16 21:30:39

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Itt az ideje, hogy tudjon már valaki valamit Fehérváron.

Ajánló beállításra vár