KECSKÉS ISTVÁN, LIPCSEI ÁRPÁDonline 2004.04.10 21:41 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Tököli Attila két gólt szerzett

Az agyrázkódása ellenére is pályára lépett Dragóner Attila. A Ferencváros középső védője fölvette zöld-fehér csíkos mezét, és besétált a kezdőkörbe.

Ám mindössze a kezdő rúgás erejéig volt pályán, de azt sem ő végezte el, hanem hatéves fia, Filip.Ezután kezdődhetett a mérkőzés, amelyre a hazai drukkerek igen érdekesen hangoltak, hiszen az első pillanatokban a jelenleg Sopronban szereplő ferencvárosi nevelésű Huszti Szabolcsot éltették. A vendégek csatára az első félidőben még egyszer felhívta magára a figyelmet, de erre majd később visszatérünk. A soproniak egyáltalán nem ijedtek meg az Üllői úton, hiszen három csatárral támadtak. Az előretolt Tóth Mihály mellé Huszti Szabolcs és Balaskó Iván is felzárkózott – legalábbis ez volt a terv, ám a Sopron csak elvétve vezetett akciókat. Bőszen támadott viszont a Ferencváros, így ez megalapozta a hazai drukkerek jókedvét, amelyet csak növelt, hogy egy alkalommal a B-közép előtt Mladen Lambulics rúgott lyukat, s ha nem lett volna rendesen befűzve, valószínűleg a Pénzverdéig repül a cipője. Ilyen békésen és nyomasztó ferencvárosi fölényben teltek a percek, amikor a 31. percben a zöld-fehérek román légiósa, Sorin Botis megszerezte a vezetést a Fradinak. A hazai fölény egyre nyomasztóbbá vált, különösen akkor, amikor Huszti Szabolcs újra főszereplővé vált. Négy perccel a gól után Huszti belerúgott a földön fekvő Dragan Vukmirba, és ezt az igencsak sportszerűtlen megmozdulást Szarka Zoltán piros lappal büntette, így már nemcsak mezőny-, hanem emberfölényben is volt a hazai együttes. Az első játékrészben soproni helyzet egyáltalán nem akadt, ám a hazai szurkolókat joggal boszszanthatta, hogy a zöld-fehérek több kecsegtető lehetőséget is kihasználatlanul hagytak.

Tököli Attila (középen), a listavezetô Ferencváros válogatott támadója duplázott a Matáv Sopron elleni mérkôzésen
Tököli Attila (középen), a listavezetô Ferencváros válogatott támadója duplázott a Matáv Sopron elleni mérkôzésen
A fordulás után egy motivált Sopron lépett pályára, ám ez is kevés volt, mert az 51. percben Tököli Attila megszerezte a hazaiak második gólját. Ekkor már borítékolható volt, hogy a Ferencváros megnyeri a mérkőzést, csupán a gólkülönbség volt kérdéses. A hazaiak továbbra is támadásban maradtak, és az elmúlt hetek visszafogott teljesítménye után Tököli Attila igazolta, hogy magára talált, és ismét veszélyes a kapura. A 79. percben a csatár újabb gólt szerzett, így már valóban csak az volt kérdés, tovább tart-e Szűcs Lajos kapott gól nélküli periódusa. A soproniak semmi veszélyt nem jelentettek a hazai kapura, így Szűcsnek sem kellett aggódnia, hogy véget ér nagy sorozata. Nem sokkal a lefújás előtt Pintér Attila még azt is megtehette, hogy pályára küldte a Ferencváros 20 éves, saját nevelésű játékosát, Szalai Tamást.
A mérkőzésen végig fölényben volt a Ferencváros, a soproniaknak momentumaik sem akadtak. Így aztán Szűcs Lajos 698 perce nem kapott gólt, de azt tegyük hozzá, hogy ez nemcsak az ő sikere, hanem a Fradi védelméé is, hiszen a vendégek helyzetbe sem tudtak kerülni az Üllői úton. A soproniaknak sokkal jobb teljesítményt kell nyújtaniuk ahhoz, hogy a felsőházban is számottevő szerepet játsszanak. A Ferencváros viszont a szombat esti játéka alapján joggal pályázhat a bajnoki címre. Apró kritikai megjegyzés, hogy egyszer-egyszer az összjáték azért akadozott, de ez a hiba a továbbiakban nagyobb koncentrációval kijavítható.
2021.01.13 14:20:38

Labdarúgó NB I H. D.

Róbert Mak mellett a 17 éves Damir Redzic és Myrto Uzuni is beköszönt Szerhij Rebrov csapatában.

2021.01.12 15:37:07

Labdarúgó NB I H. D.

A mérkőzés egyetlen gólját a csereként pályára lépő Aissa Laidouni szerezte.

2021.01.10 23:13:56

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. A gyerek inkább itthon próbálgassa a biciklicselt, legyen negyven csálé lövése mellett egy bombagólja, de mi, nézők ne azok miatt bosszankodjunk, akik azért léphetnek be a klubházba, AZ öltözőbe s aztán a pályára, mert olcsóbban mutatják be ugyanezt.

2021.01.10 23:15:44

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Minél több honi tréner tör magának utat a profik között.