Nemzetisport.hu online 2003.07.10 21:52 Frissítve: 2011.03.14 00:01

NB I B: László Attila Gyarmaton

Kis Károly edző vezetésével július 1-je óta készül a Balassagyarmat-Goldex-Anettka labdarúgócsapata a 20032004-es bajnoki évadra. A REAC-hoz távozott Havrán Józsefen kívül új csapathoz készül Vámos János, Gáspár Endre, Morvay Róbert és Dudás Máté.

Pert nyert a játékos
Székesfehérvár. Hosszas huzavona, egyezkedés után pert nyert Róth Ferenc a Videoton ellen. A labdarúgónak a többszöri kérés ellenére sem fizette ki járandóságát a fehérvári klub, ezért a játékos a Magyar Labdarúgóligához fordult. Az igazolási és átigazolási bizottság tegnapi határozata kimondja, a Videoton köteles kifizetni a Róth Ferencnek elmaradt bérét, s egyben megállapította, hogy a játékos szabadon igazolható. A piros-kékek tegnap egy plusz egyéves szerzôdést kötöttek a román Marius Savuval, aki korábban gólkirály is volt hazája bajnokságában.
BALASSAGYARMAT. A kerettel edz már Szabó II Csaba (Siófok), Szögedi Szilárd (Diósgyőr), Bardi Gábor, Rubint Richárd (Nyírség-Spartacus) és Kovács Attila (Tatabánya). A klub vezetői vonalon is igyekszik erősíteni: a jövőben menedzserként László Attila tevékenykedik a gyarmatiaknál, ő a Vác labdarúgó-szakosztályánál dolgozott abban az időszakban, amikor a piros-kékek legnagyobb sikereiket érték el az élvonalban.

BUDAPEST. Július 2-a óta készül az NB I B-s rajtra a BKV Előre Dajka László vezetőedző irányításával, miután a szakember lejáró szerződését újabb egy évvel meghosszabbították. Többen is távoznak a klubtól: Mészáros Norbert és Vörös Péter a Balaton FC-hez, Filó Tamás pedig Dabasra tart, Csordás Tamás Ausztriában van próbajátékon, míg Szűcs László kapussal nem hosszabbítanak szerződést, valamint az MTK kölcsönjátékosaira, Bene Gáborra és Disztl Milánra sem tartanak igényt. Érkezett a Sport utcába Kasza István és Pintér Attila Kecskemétről, Jakab Árpád és Károlyi Róbert Százhalombattáról és az MTK-s, a juniorbajnokság gólkirálya – 25 találattal – Simon Attila is a BKV-t erősíti a jövőben. A szakvezetés a bajnoki rajtra húszas keretet alakít ki, amelyben három ifista is helyet kap majd.

KAPOSVÁR. Hétfőn kezdte meg felkészülését a NABI-Kaposvári Rákóczi FC az új edző, Prukner László vezetésével. Tereny Gyula, Andre de Carvalho és Catalin Anghel távozik a csapattól, a télen igazolt és a bajnokság hajrájában lábtörés miatt hiányzó csatárral, Horváth Péterrel e napokban folynak az egyeztetések, a másik sérült, Kovácsevics Róbert viszont már elkezdhette a könnyített edzéseket. Tesztelik a pécsi Németh Zsoltot és a Barcsban futballozó középpályást, Horváth Pétert. A saját utánpótlásból Huzmi Gábor, Szili József és Tatai Gábor kerülhet a 20 tagú keretbe.

VESZPRÉM. Nagy a bizonytalanság az NB II Hummel-csoportjában nyolcadik helyen végző Veszprémi LC labdarúgócsapatánál. Zajlanak a tárgyalások egy befektetői csoporttal, amelynek vezetője Nyilas László menedzser, ám megállapodás még nincs a felek között, a kft.-nek ugyanis kilencmillió forintnyi adóssága van. Mindenesetre az önkormányzat a tavaszi sikeredzőt, Bozai Gyulát bízta meg december 31-ig az ügyvezető elnöki teendők ellátásával. A csapat ma kezdi meg a felkészülést a bajnokságra, s mert edző nincs, így minden bizonnyal Bozai Gyula irányításával készülnek a játékosok.

Ismét győzött a Vasas

Vasas–Kiskunhalas 5–0 (3–0)
Fáy u., 600 néző. V: Kömpf
VASAS: Bíró Sz. (Bartos) – Kollár (Makrai), Baranyai (Vass), Tóth A. (Plókai), Gaál (Aranyos) – Schultz (Szirtesi), Szabó A. (Kovrig), Füzi K. (Farkas) – Szilveszter (Sallai), Hámori (Szegletes), Nagy L. (Kovács B.)
G: Nagy L. (2), Szabó A., Hámori, Tóth A.
2022.05.23 21:28:44

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Nem az anyagiak motiválják elsősorban.

2022.05.23 07:57:30

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

Bozsik Péter: Egerszegen dolgozni a bajnoki címünket hozó idényben maga volt a mámor!

2022.05.22 22:41:57

Labdarúgó NB I KUN ZOLTÁN

ALAPVONAL. Mert utólag már nagyon könnyű volt belemagyarázni, hogy a nagyképű magyar futballista nyilván úgy gondolta, majd jól megszívatja a BEK-győztes olaszt, emelget, esernyőzik, meg brazil körözik, és tessék, mekkorát koppant – természetesen szó sem volt ilyesmiről, a legjobbnak tetsző helyzetkezelés ért igazán kellemetlen véget.

2022.05.20 09:05:00

Labdarúgó NB I HEGYI TAMÁS

„Egy reccsenés… Nagyot kiáltott: »Végem van, eltört a lábam!« Az orvos mentőkért kiabált.”