Városligeti kosárvarázslat a Műjégpályán

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.22. 17:00
Immár negyedik alkalommal rendezik meg szombaton a Magyar Kosárlabdázás Napját a Városligetben a hagyományosnak mondható helyszínen, a Műjégpálya betonján. A program egészen fantasztikusnak ígérkezik, hiszen gyakorlatilag az utcai kosárlabdázás valamennyi ágát érinti az esemény. (x)

Többek között megrendezik a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének 3x3 Kupáját, de a program szerves része a Főgáz Budapest Open is, amely lehetővé teszi a sportolni vágyók interaktív részvételét, és minőségi szórakozást nyújt a látogatóknak. A Budapest 3x3 Kupában a fővárosi utánpótlás-egyesületek mérhetik össze a tudásukat. Megrendezik többek között a Megyei Bajnokok B33 tornáját, az Országos U18-as B33 Kupát és a Kenguru 3x3 Kupát is.Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének 3x3 Kupáját, de a program szerves része a Főgáz Budapest Open is, amely lehetővé teszi a sportolni vágyók interaktív részvételét, és minőségi szórakozást nyújt a látogatóknak. A Budapest 3x3 Kupában a fővárosi utánpótlás-egyesületek mérhetik össze a tudásukat. Megrendezik többek között a Megyei Bajnokok B33 tornáját, az Országos U18-as B33 Kupát és a Kenguru 3x3 Kupát is.

„A B33 jelenleg a kosárlabda legsikeresebb ága Magyarországon, ezért nagy hangsúlyt kap a rendezvényen – jelentette ki Bodnár Péter, az MKOSZ főtitkára. – A magas színvonalat garantálja, hogy idén az NB I A-csoportjába tartozó csapatok játékosai is beneveztek rá.”

Nagy show-nak ígérkezik a Millió Forintos Kéz döntője. Az első helyezett lehetőséget kap 100 darab hárompontos dobásra. Minden sikeres kísérlet 10 ezer forintot ér, így hibátlan teljesítménnyel egymilliót is lehet nyerni.

„Alapvető célunk a sportág népszerűsítése és tömegesítése – mondta Szalay Ferenc, az MKOSZ elnöke. – Ez a nap igazi családi rendezvény lesz, amelyen a B33 és a streetballcsapatok mellett a fogyatékkal élők kerekesszékes együttesei is bemutatkoznak. Több ezer embert várunk a Városligetbe.”

A részletes program megtalálható a www.kosarsport.hu és a www.streetballnet.hu oldalon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik