Sűrű a program a B33-as szezonban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.29. 21:53
Folytatódott a B33 szezon. Szerdán a U18-as 3x3 vb-re készülő magyar válogatott keret számára rendeztek felkészülési tornát, csütörtökön pedig a B33 Diákolimpia B Korcsoport országos döntőjére került sor Törökbálinton a Bálint Márton Általános és Középiskolában. (x)

A válogatott csapatok egyhetes edzőtábort zártak le egy villámtornával, amelyen 4 fiú és 5 lány együttes vett részt. Mindkét nemnél a válogatottak sikerét hozta a torna, ami szakvezetők véleménye szerint jól szolgálta a felkészülést.

Csütörtökön 12 fiú és 12 lány csapat kezdte meg a B33 Diákolimpia döntőjét. A csapatokat szinte csak a sikeres utánpótlás-nevelő egyesületek játékosai alkották, de a válogatott keret tagjai is feltűntek a játékosok között.

Az izgalmas csoportküzdelmek után a mezőny az időjárásra tekintettel bevonult az iskola sportcsarnokába. Ez jó gyakorlás volt a szervezőknek, akik egy hét múlva már a vb sikeres lebonyolításán dolgoznak majd, remélhetően kegyesebb időjárással.

Az egyenes kieséses szakasz során tovább fokozódtak az izgalmak. Igen magas színvonalú mérkőzések során alakult ki végső sorrend. A lányoknál a Józsi angyalai (Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium, Sopron) győzött. A fiúknál minden meccsét kiütéssel nyerve, vagyis 21 pontot elérve diadalmaskodott a Bálintsuli2 (Bálint Márton Középiskola Törökbálint).

További helyezések lányok: VPG7 (Budapest), TÁG (Debrecen), Grundlakók (Érd). Fiúk: Szűcs és bandája (Debrecen), Bólyai (Kecskemét), Munkácsy (Kaposvár).

A programot BMX-bemutató és akrobatikus ugró show színesítette. A következő 3x3 esemény a vb Debrecenben június 4. és 7. között. Ennek keretén belül rendezik meg a B33 Tour következő állomását június 6-án és 7-én. Nevezés:www.b33.hu,www.3x3planet.com

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik