Női kosár: újabb kulcsjátékos vár babát Sopronban

Vágólapra másolva!
2014.09.26. 07:26
Újabb meghatározó magyar játékosára nem számíthat ezentúl az Uniqa Euroleasing Sopron női kosárlabdacsapata. Nem kell rosszra gondolni, nem valami betegség sújtja a nyolcszoros magyar bajnokot… Alig egy hónapja Fegyverneky Zsófia jelentette be, hogy gyermeket vár, majd csütörtökön a nyáron szerződtetett Nagy-Bujdosó Nóra tudatta kenyéradójával, anyai örömök elé néz.

„Régóta szerettem volna babát, így most kimondhatatlanul boldog vagyok – mondta a 28 éves magasbedobó. – Csodálatos a pillanat, amikor megtudtam, terhes vagyok, szerintem egy nő életében talán a legcsodálatosabb időszak az áldott állapot. Nagy családom van, négyen vagyunk testvérek, és ha minden rendben megy, az én babám lesz a szüleim első unokája. Így nem vállalom a játékot, nem kockáztatom a gyermek egészségét, azonnal abbahagyom a kosárlabdázást. Nem tudom, mit hoz a jövő, de mostantól minden időmben az anyaságra készülök.”

Török Zoltán, a soproniak ügyvezetője nagyon örül két játékosa boldogságának, még úgy is, hogy a két meghatározó kosaras kiesésével gyengült az előző idény bronzérmese.

„Húsz év után először nem az lesz a célunk, hogy bajnokok legyünk – mondta Török. – Az előző időszakban ez súlyos terhet rótt a csapatra, vezetőkre. Én már készen álltam arra, hogy ez egyszer bekövetkezik, és bár az együttes közvetlen környezete talán még nem tart itt, de muszáj elfogadni. Tizennyolc-húsz éves játékosokra egyszerűen nem lehet ugyanazt a terhet pakolni, ugyanazt elvárni tőlük, mint olyan csapattól, amelyben sok a rutinos, sokszoros válogatott kosárlabdázó. Házon belül próbáljuk megoldani Nóri pótlását, fiatal tehetségekkel igyekszünk versenyben lenni magyar vetélytársainkkal.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik