Női kosár: Székely Norbert szerint hasznos három hetet töltött együtt a válogatott

MTI, V. Á.MTI, V. Á.
Vágólapra másolva!
2022.06.02. 12:37
null
Székely Norbert szerint hasznos három hetet töltött együtt a válogatott (Fotó: Tumbász Hédi)
Szükségesnek és nagyon hasznosnak nevezte Székely Norbert szövetségi kapitány a magyar női kosárlabda-válogatott háromhetes összetartását, amely során három mérkőzést játszott az együttes Portugáliában – írja az MTI.


A szakvezető az M4 Sport Sporthíradójában elmondta, most volt lehetőség arra, hogy olyan elemeket gyakoroltasson, amelyekkel a novemberben esedékes két Európa-bajnoki selejtezőn Romániában és Spanyolországban jól teljesíthetnek a tanítványai.

„A csapat megérezte, mi az, amit szeretnénk látni, mi az, amiben kicsit át kell strukturálnunk a játékot, és mi az, amit gyakorolnunk kell ahhoz, hogy novemberben életképessé tudjunk válni megint. Nagyon remélem, hogy mindezt sikerült úgy beépítenünk a fejekbe és a szívekbe, hogy novemberben képesek legyünk megverni Romániát nagyon és Spanyolországban is tudjunk jól játszani” – hangsúlyozta a szakember.

A magyar nemzeti együttes a másfél évre elnyújtott, jövő februárban záruló sorozatban eddig két meccset játszott. Tavaly novemberben hazai pályán négy ponttal kikapott a csoportfavorit spanyoloktól, majd simán nyert Izlandon.

A selejtezősorozatból a tíz csoportgyőztes, illetve a négy legjobb második jut ki a jövő nyári kontinensviadalra, így roppant nehéz feladatuk van a mieinknek. Székely Norbert el is mondta, hogy a kvalifikáció szinte lehetetlen, de igyekeznek megszerezni az utolsó kijutó helyek egyikét. Ehhez pedig kötelezőnek minősítette a románok elleni nagy különbségű sikert, illetve jelezte, hogy az olimpiai negyeddöntős spanyoloknál is megpróbálnak győzni, de ha az nem is sikerülne, a cél, hogy szoros meccset játsszanak.

A három hét azért is fontos volt, mert a csapatból két alapember esett ki az elmúlt időszakban: Határ Bernadett súlyos térdsérülés miatt idén biztos, hogy nem segíthet a gárdának, míg Raksányi Krisztina lemondta a válogatottságot, így most nélkülük kell eredményesen szerepelni. Székely szerint már megvannak azok, akik helyettesíthetik a kiesőket, Raksányi helyén külön kiemelte Lelik Rékát, aki rengeteget fejlődött meglátása szerint.

„Határ kiesése egyértelműen befolyásolja a játékot, az ő szerepe kiemelkedően fontos. Ugyanakkor hála istennek van egy Kiss Virágunk, így aztán nem kell annyira félnünk” – jegyezte meg a szakvezető, aki szerint mutatkozik némi esélye arra, hogy Határ februárban már segíthet a válogatottnak.

A felkészülés alatt játszott három portugáliai meccsen folyamatosan fejlődött a teljesítményünk. Székely szerint a harcos, agresszív kosárlabdát játszó házigazdák az első meccsen meglepték a mieinket, ezért is kaptak ki, de a másodikon már jobb teljesítményt nyújtott az együttese, a harmadikon mutatott játékkal pedig minden szempontból elégedett volt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik