Női kosár NB I: tízszeres magyar bajnokot neveztek ki edzőnek Győrben

F. Z.F. Z.
Vágólapra másolva!
2020.04.29. 10:30
null
Iványi Dalma először dolgozhat felnőttekkel klubcsapatnál (Fotó: Laufer László/Új Dunántúli Napló)
A női élvonalban szereplő Uni Győr – Mély-Út szerda délelőtt bejelentette, hogy Iványi Dalma lett az együttes vezetőedzője, aki három plusz két évre írt alá a Rába-partiakhoz.

 

A 2012-ben bajnoki címet szerző együttest a szezon lezárása előtt, amikor a csapat a nyolcadik helyen állt, a tavaly decemberben kinevezett bosnyák Merim Mehmedovicirányította, azt megelőzően másfél évig a szerb Milos Pavlovics volt a tréner.

Iványi Dalma 2014-ben vonult vissza, amikor játékosként utolsó idényében a PINKK Pécsi 424 csapatával magyar bajnok lett, a 44 éves irányító pályafutása során immár tizedszer. A korábbi kétszeres Euroliga-bronzérmes karmester a Rátgéber László irányította PVSK-ban lett Európa-klasszis, hatszor választották meg idehaza az év legjobbjának, s szerepelt az észak-amerikai női profi bajnokságban is, a Utah, a Phoenix és a San Antonio együttesében.

Tizenkét éven keresztül szerepelt a magyar válogatottban, amellyel négy Európa-bajnokságon és 1998-ban világbajnokságon is szerepelt. Edzőként 2017 óta a magyar felnőttválogatottnál dolgozik segédedzői szerepben, klubedzőként ez lesz az első élvonalbeli megbízatása.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik