Női kosár NB I: Kuster lecsapott a kínálkozó lehetőségre

FAZEKAS ZOLTÁNFAZEKAS ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2022.03.02. 09:45
null
Jessica Kuster (24) korábban Pécsen pattogtatott, és annyira megszerette hazánkat, hogy az első adandó alkalommal visszatért Magyarországra (Fotó: Török Attila) <br />
A kézsérülése miatt az idény hátralévő részét kihagyó amerikai Keyona Hayes helyére a hazánkban is jól ismert, szintén tengerentúli magasbedobót, Jessica Kustert igazolta le a DVTK.

 

Bár a DVTK február 19. és 21. között olyan tettet hajtott végre, amelyet követően bárhogyan is fejezi be a bajnokságot, az idényét már sikeresnek mondhatja, a vezetőség nem elégszik meg a kupagyőzelemmel. A Sopron Basket elleni bravúrral története negyedik Magyar Kupa-aranyát megszerző egyesület tovább erősítette csapatát, s az évad hátralévő részére szerződést kötött az amerikai Jessica Kusterrel. A magasbedobó bizonyított már Magyarországon: a 2016–2017-es idényben a PEAC játékosaként az alapszakasz gólkirálynője volt, és a DVTK-ban a kézsérülése miatt kieső honfitársát, Keyona Hayest kell pótolnia.

„Keyona Hayes elkezdte a tizenkét hetes rehabilitációját, így rá már nem számíthatunk az idényben – mondta megkeresésünkre Völgyi Péter, a DVTK vezetőedzője. – Korábban szerettünk volna igazolni valakit, de mivel nagyon rövid időnk van a beépítésére, alaposan meggondoltuk, ki legyen az a játékos. Jessica Kusterre esett a választásunk, érkezésével jobban eloszlanak a terhek, a játékpercek. Világsztárokat is ajánlottak a menedzserek, de nekünk az volt a legfontosabb, hogy akit idehozunk, emberileg illeszkedjen a keretbe, jó szellemiségű kosaras legyen. Jessica a játéktudása alapján mindenképpen sokat segíthet, s ugyan kihagyott egy évet, fizikailag is rendben van, ráadásul jól ismeri a magyar bajnokságot.”

A 29 éves, 188 centis bedobó/magasbedobó Jessica Kuster Texasban, San Antonióban született, egy ideje már Los Angelesben él, és játszott többek között Olaszországban, Ausztráliában is. Arra ő maga sem számított, hogy öt évvel a pécsi idénye után visszatér Magyarországra.

„Leslie Vorpahllal gyerekkorunk óta barátnők vagyunk, sokat játszottunk együtt. Vele beszélgettünk telefonon, amikor szóba került, hogy magasbedobót keresnek a csapatba. No, ennek az lett a vége, hogy aláírtam a DVTK-hoz ” – mondta a Nemzeti Sportnak Jessica Kuster, aki szombaton érkezik Miskolcra, vagyis a pénteki, Sopron elleni „visszavágón” még nem áll a DVTK rendelkezésére.

„Eddig az Athletes Unlimited elnevezésű ligában játszottam, amely új kezdeményezés, s azt az űrt próbálja betölteni, ami itt, Amerikában keletkezett. Hiszen a WNBA az egyetlen profi liga, és rengeteg amerikai játékos nem kap oda szerződést, ráadásul más országba és Európába sem igen szeretne menni. Amikor felvetődött, hogy ismét Magyarországra igazolhatnék, nagyon felvillanyozott a lehetőség, mert fantasztikusan éreztem magam Pécsen. A várost is szerettem, Budapesten is sokszor jártam. A DVTK-nak jó a híre Kirby Burkholder, a miskolciak korábbi amerikai bedobója mesélte, hogy a klub profin bánik a játékosaival. Mindig is vissza akartam térni Magyarországra, mert nagyszerű az ország, és a bajnokság színvonala is jó. Leslie Vorpahltól pedig sokat hallottam az álomszerű kupadöntőről és arról, hogy a jó szellemiségű, összetartó csapat szeretne bejutni a bajnokság fináléjába is. Ebben próbálok segíteni. Nagyon gyorsan meg kell találnom a helyem, mert alig van idő a rájátszásig, de igyekszem a legjobbamat nyújtani.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik