Női kosár: Nagy lehetőség van a csapatban – Goree Cyesha

FAZEKAS ZOLTÁNFAZEKAS ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2022.11.14. 11:11
null
Goree Cyesha szerint a szombatihoz hasonló sikerek elképesztő módon növelik a szekszárdiak önbizalmát (Fotó: Tolnai Népújság/Makovics Kornél)
A Sopron elleni női magyar bajnoki rangadót a hajrában megnyerő Szekszárd erőcsatára, Goree Cyesha szerint nagyon sokra viheti az egyre jobban összeálló együttes ebben az évadban.

 

Nemcsak megfelelt a várakozásnak a szombati Szekszárd–Sopron rangadó a női bajnokságban, hanem talán még felül is múlta, főleg azért, mert váratlan eredmény született. A szekszárdi csapat, amely a feldobást megelőzően lejátszott 20 meccsen 19-szer kikapott a soproniaktól (több mint másfél éve nem tudta legyőzni az Euroliga-győztes bajnoki címvédőt) borította a papírformát, mert szenzációs hajrával, az utolsó három és fél percben repesztett 11–1-es rohammal 70–68-ra győzött. Ebben óriási szerepet vállalt Goree Cyesha, a honosított amerikai magyar válogatott erőcsatár, aki 16 ponttal csapata legeredményesebb játékosa lett.

„Hazai pályán mindig nagyszerű érzés győzni, mindegy, ki az ellenfél, de az, hogy a bajnokot, az Euroliga-győztest vertük meg, valóban különleges – mondta a találkozót követően a 29 éves játékos. – A találkozón mindkét csapaton érződött, hogy hét közben kemény összecsapást vívott az Euroligában, de összességében jó meccs volt, örülünk, hogy a hajrában összeszedetten és harcosan játszva kivívtuk a győzelmet. Ami lelkileg is kulcsfontosságú, az ilyen sikerek elképesztő módon növelik az önbizalmat. Szerdán Valenciában tízpontos előnyről kaptunk ki, most valami hasonló történt a Sopronnal, amely nyolc ponttal vezetett három perccel a vége előtt. Két héten belül legyőztük az idei Euroliga-győztest és az ezüstérmes Fenerbahcét, ez rávilágít arra, hogy mekkora lehetőség van a csapatunkban. Ám nem áltatjuk magunkat, hibáztunk a Sopron ellen is sokszor, de a hajrában olyan erényeket csillogtattunk, amilyenek csak ritkán voltak ránk jellemzők korábban. Annak ellenére kosarakat szereztünk, jó döntéseket hoztunk a kulcspillanatokban is, hogy védekezésben rontottunk.”

Ahogyan Goree is említette, a találkozó 37. percében még 67–59-re a Fegyverneky Zsófia és az amerikai Brittney Sykes húzta Sopron vezetett, ám ezt követően már csak egy pontot ért el, s ezzel először kapott ki az NB I-ben a 2022–2023-as évadban.

„A helyükön kell kezelni a dolgokat, de örülni kell, hiszen két óriási győzelmet arattunk a törökök és a Sopron ellen, ám nem dőlhetünk hátra, rengeteg javítanivalónk van. Ugyanakkor nagyon élveztük ezeket a sikereket  – folytatta Goree, aki 15 másodperccel a vége előtt kettőből csak az egyik büntetőjét dobta be, így 70–68-nál a Sopronnak volt lehetősége nyerni is. – A Fener ellen sem izgultam a büntetők miatt, csak akkor bedobtam mind a kettőt az első hosszabbítás végén az egálért. Most sem aggódtam, annyiban rosszabb volt a szituáció, hogy a dobások előtt jött az időkérés, ami kicsit kizökkentett.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik