Női kosár MK: kezdődik a finálé – megvédi-e címét a Sopron?

GYŐRI FERENCGYŐRI FERENC
Vágólapra másolva!
2022.02.18. 09:39
null
Így ünnepeltek a soproniak a legutóbbi, szinte menetrendszerű kupagyőzelmüket követően – vajon megszorítja őket valaki Miskolcon? (Fotó: Földi Imre)
A legutóbbi három alkalommal a Sopron Basket nyerte meg a női kosárlabda Magyar Kupát, a péntektől vasárnapig tartó miskolci nyolcas döntőben is a zöld-sárgák lesznek a favoritok.

 

Két év után ismét nézők előtt rendezik a női Magyar Kupa nyolcas döntőjét. A címvédő a tavaly Budapesten győzedelmeskedő Sopron Basket, amely 2020-ban és 2019-ben egyaránt nyerni tudott. A rendező ezúttal a DVTK lesz, amely 2021-ben eljutott a fináléig, és most is ez a célja, amit feltehetően a Szekszárdon átjutva kell elérnie.

TFSE-MTK–Sopron Basket
20%–80%

A négy negyeddöntős meccs közül ez tűnik a legsimábbnak, a budapesti együttes két évvel ezelőtt, a pécsi MK-elődöntőben alaposan megnehezítette a zöld-sárgák dolgát, de most messze nincs olyan állapotban. A Sopront irányító Gáspár Dávid a DVTK Arénában bevetheti a frissen igazolt amerikai 3x3-as olimpiai bajnokot, Stefanie Dolsont, és számíthat a Landes elleni Euroliga-mérkőzés előtt edzésbalesetet szenvedő Fegyverneky Zsófiára és Nevena Jovanovicsra is, akik speciális arcmaszkban lépnek parkettre.

NKA Universitas PEAC–Uni Győr Mély-Út
49%–51%

Nagyon nehéz kitalálni, melyik fél jut be a négy közé a két Európa-kupa-résztvevő ütközetéből. A pécsiek nagy erősítést jelentettek be csütörtökön, ismét a soraikat erősíti a korábbi magyar válogatott hátvéd, Simon Zsófia. A Csatától érkező 32 éves játékos a 2018–2019-es évadban már pattogtatott a baranyaiaknál, hétfő óta náluk edz, és semmi akadálya, hogy számításba vegye őt pénteken Csirke Ferenc. A győriek januárban kiválóan igazoltak, az amerikai Jordin Canada és az orosz Albina Razseva egyaránt meghatározó tagja lett a Rába-partiaknak, akik a bajnokságban jelenleg a harmadikok, és egy lehelettel nagyobb sansszal pályáznak az elődöntőbe kerülésre.

ELTE BEAC Újbuda–Atomerőmű KSC Szekszárd
30%–70%

Régen szerepelt már ennyire stabilan az újbudai együttes, a bajnokságban idegenben lepte meg a Győrt, otthon a DVTK-t, jó esélye van rá, hogy bejusson a rájátszásba. A BEAC tapasztalt csapatkapitánya, Czank Tímea visszatérhet második otthonába, Miskolcra. A tolnaiak keretében a szerb-bosnyák Nikolina Milics egy ideje egészséges, és bizonyíthat az amerikai próbajátékos, Colby Morgan is – kisebb földindulás kellene ahhoz, hogy egymérkőzéses legyen csupán Djokics Zseljko csapatának szereplése.

Ludovika-FCSM Csata–Diósgyőri VTK
40%–60%

Sok sebből vérzik a Csata, amely a napokban elveszítette egyik legrutinosabb játékosát, a Pécsre igazoló Simon Zsófiát. Tursics Krisztián csapata ráadásul a házigazda ellen kezd, ami sok jót nem jelent. A két fél a bajnokságban kétszer, az Európa-kupa csoportkörében ugyancsak kétszer mérte össze erejét, a négy fellépésből csak egyszer nyertek a fővárosiak. Ettől függetlenül a DVTK sincs könnyű helyzetben, hiszen ebben az évadban már nem játszhat klasszis amerikai magasembere, Keyona Hayes.

 

KILLIK LÁSZLÓ NŐI MAGYAR KUPA, NYOLCAS DÖNTŐ, MISKOLC     
Péntek – negyeddöntő

13.00: TFSE-MTK–Sopron Basket (1.)
15.30: NKA Universitas PEAC–Uni Győr Mély-Út (2.)
18.00: ELTE BEAC Újbuda–Atomerőmű KSC Szekszárd (3.)
20.30: Ludovika-FCSM Csata–Diósgyőri VTK (4.)
Szombat – elődöntő
17.00: az 1. és a 2. mérkőzés győztese
19.30: a 3. és a 4. mérkőzés győztese (tv: M4 Sport+)
Vasárnap – helyosztók
 15.30:
a 3. helyért (tv: M4 Sport+)
18.00: döntő (tv: M4 Sport+)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik