Női kosár: Krivacsevics távozik, Bishop érkezik, Sterbenz hosszabbított

Vágólapra másolva!
2015.05.16. 08:59
A bajnok és kupagyőztes Uniqa Euroleasing Sopron ügyvezetője, Török Zoltán az átépítés alatt álló Novomatic Arénában tartott szurkolói ankét keretében jelentette be, milyen változások várhatók a női kosárlabdacsapat keretében.

A következő szezonban már nem játszik Sopronban a nyolcadik bajnoki címet megszerző csapat tagjai közül az amerikai Bria Hartley, a kanadai Kimberley Gaucher-Smith, a magyar válogatott Krivacsevics Tijana, valamint a fiatalok közül Licskai Zsófia és Kuttor Enikő (utóbbi az Egyesült Államokban folytatja tanulmányait). Krivacsevics Tijana, valamint a fiatalok közül Licskai Zsófia és Kuttor Enikő (utóbbi az Egyesült Államokban folytatja tanulmányait).

Érkezik viszont a DVTK-tól Dubei Debóra (három évre írt alá) és az ausztrál Abby Bishop – utóbbi csak november elsején csatlakozik a kerethez –, valamint a Vasastól kivásárolt Határ Bernadett (ugyancsak hároméves szerződést kötött). A klub utánpótláskorú játékosai közül profi szerződést kapott, és felkerül az első csapathoz Weninger Virág (hároméves szerződés), Böröndy Dominika, valamint az utóbbi hónapokat a ZTE-nél töltő Aldazabal Laura (kétéves szerződés).

A csapatkapitány Zsovár Orsolya, Simon Zsófia és Krnjics Szara újabb egy évvel hosszabbították meg szerződésüket. Már anyukaként tér vissza Fegyverneky Zsófia. Iva Ciglar, Dragana Sztankovics és Alekszandra Crvendakics pedig élő szerződéssel rendelkezik.

A szakmai munka irányítását Igor Polenektől februárban átvevő Sterbenz László vezetőedzővel két évvel hosszabbított a klub. Munkáját továbbra is Kellerné Seres Éva és dr. Trzaskoma Lukasz segíti, de ehhez az edzői stábhoz várhatóan csatlakozik majd még egy edző, aki a játékelemzésekért lesz felelős.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik