Női kosár Euroliga: két soproni az MVP-cím jelöltjei között

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.03.14. 19:33
null
Gabby Williams és Határ Bernadett közös öröme a tavalyi bajnoki döntőben (Fotó: Magyar Nemzet/Mirkó István)
Négy soproni és két szekszárdi jelöltre is lehet szavazni a női kosárlabda Euroliga idei legjobbjairól döntő voksoláson – derült ki a Nemzetközi Kosárlabda-szövetség (FIBA) hétfőn publikált listáiból.

Két soproni, Határ Bernadett és Gabby Williams ott található az idény legértékesebb játékosa (MVP) címre jelölt 15 kosárlabdázó között, és értelemszerűen az év első és második All-Star-csapatáról szóló voksoláson is versenyben vannak posztjuk legjobbjai között.

Williams az év legjobban védekező játékosa is lehet – ebben a kategóriában nyolc kosárlabdázót jelöltek a díjra, köztük a szekszárdi Studer Ágnest.

Az év hét legjobb fiatal (2001-ben vagy később született) játékosa között is található két magyar (a szekszárdi Mányoki Rékára és a soproni Varga Alízra lehet szavazni), míg a legjobb edző címért a soproni Gáspár Dávid is versenyben van.

A szakma részéről az edzők és a kiválasztott szakírók mellett első ízben a részt vevő klubok csapatkapitányai is voksolhatnak. A közönségszavazás március 27. éjfélig nyitott, és ide kattintva érhető el.

Mint ismert, a Sopron bejutott a négyes döntőbe – egyelőre a török Fenerbahce mondhatja még el ezt magáról –, míg a sorozatban újonc Szekszárd nem tudott mérkőzést nyerni a csoportjában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik