Női kosár Euroliga: Felszabadult játékkal lehet esély – Djokics

FAZEKAS ZOLTÁN (Velence)FAZEKAS ZOLTÁN (Velence)
Vágólapra másolva!
2021.10.06. 07:10
null
Kedd este már edzett a szekszárdi csapat a velencei csarnokban, a jó hangulatú foglalkozáson elsősorban a mozgáson és a figurák gyakorlásán volt a hangsúly
Fennállása első euroligás mérkőzésére készül az olasz városban az Atomerőmű KSC Szekszárd, amelynek játékosaitól az edző lazaságot kér.

 

Mintegy kilencórás, ám kényelmes buszozást követően nem feltétlenül kellemes érzések öntötték el az embert, amint az Atomerőmű KSC Szekszárd megérkezett Velencébe. Ennek persze nem sok köze van Európa egyik legnagyobb turistaparadicsomának tartott városának, mintsem a közelmúlt női kosárlabdasportját érintő eredményeknek…

VÉLEMÉNY
Djokics Zseljko, a Szekszárd edzője: „Nagyon fontos, hogy a lányok felszabadultan játsszanak, ne görcsöljenek, hiszen már itt vagyunk az Euroligában, ahová megérdemelten jutottunk. Velencében lelkes és hangos a publikum, nem könnyű itt vendégként pályára lépni. Van egy haditervünk, ha meg tudjuk valósítani és nem izgulunk túlságosan, kellően lazán kosarazunk, akkor jó és szoros meccset játszhatunk.”

Két évvel ezelőtt a Venezia egy drámai, hosszabbításba torkolló visszavágó után kiejtette a DVTK-t az Euroliga selejtezőjében. Áprilisban a tolnaiak rendezhették az Európa-kupa négyes döntőjét, de az első meccsen az olaszok kibabráltak velük és öt ponttal legyőzték a vendéglátót. Szeptemberben a porecsi felkészülési tornán újból összecsaptak az akkor meglehetősen tartalékos együttesek, de újra a két ponttal nyerő Velence örülhetett. Szerda este a két csapat immár az Euroliga A-csoportjában méri össze erejét, ám minden bizonnyal a magyar klub játékosai izgulnak majd jobban, ugyanis ők a klub történetének első meccsét játsszák a női elitsorozatban. Velencébe késő nyári időben, 23 Celsius fokban és napsütésben érkeztek meg Studer Ágnesék, akik gyakorlatilag végigaludták az utat, miközben a kellően nagy és csendesen suhanó busz jó tempóban, Triesztet érintve ért az olasz város szélén elhelyezkedő hotelbe.

„Mindenre emlékszem, nekem az előző éveim valahogy rendre összekapcsolódtak Velencével – mondta Goree Cyesha, a szekszárdiak magyar válogatott magasbedobója, miközben az érkezés utáni kávéját kortyolgatta a hallban.– 2018 nyarán a Velencéhez szerződtem, de keveset játszottam és fél év múlva a spanyol Salamancához igazoltam. Aztán 2019 őszén már Miskolcon játszottam, s az Euroliga selejtezőben összekerültünk az olaszokkal, akiket nagyszerű játékkal tíz ponttal megvertünk odahaza, majd a visszavágón tízzel kikaptunk és jött a túlóra. Amit valahogy tizenhárom ponttal elbuktunk és ők jutottak a főtáblára. Idén az Európa-kupa elődöntőben találkoztunk velük, de kikaptunk, most nyáron pedig Porecsben felkészülési meccset játszottunk ellenük és újra ők nyertek… Van törlesztenivalónk, ha így vesszük, s szerintem erre esélyünk is lehet.”

A Velencétől a nyáron távozott a vezetőedző, az olasz Giampiero Ticchi, a csapatot pedig az addigi másodedző, Massimo Romano vette át. Papíron gyengült az együttes, hiszen az amerikai Natasha Howard és a brit-nigériai Temi Fagbenle távozott, az újak közül pedig szerdán még aligha lehet számítani Kayla Thornton (ő állítólag hétfőn érkezett a klubhoz) játékára, míg a spanyol válogatott centere Astou Ndour a Chicago Sky együttesével a WNBA rájátszásában érintett. A vezér továbbra is az amerikai-szerb kettős állampolgárságú Yvonne Anderson, aki jobb napjain akár 30 pontig sem áll meg.

A Szekszárd első, kedd esti, jó hangulatú edzésén elsősorban a mozgáson és a figurák gyakorlásán volt a hangsúly, s amint megtudtuk, a szerda délelőtti foglalkozáson főleg a dobásokat gyakorolják a tolnaiak.

NŐI KOSÁRLABDA EUROLIGA
1. FORDULÓ, A-CSOPORT
19.30:
Venezia (olasz)–Atomerőmű KSC Szekszárd
B-CSOPORT
20.15:
Girona (spanyol)–Sopron Basket

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik