Női kosár: a tekintélyes szakportál is a 16 éves magyaron ámul

Vágólapra másolva!
2017.09.19. 13:48
Az amerikai ballslife.com nevű kosárlabda-szakportál a néhány napja Debrecenben rendezett női U18-as, 3x3-as kosárlabda Európa-bajnokság kapcsán nem győzte dicsérni a mindössze 16 esztendős Tóth Orsolyát, akit a torna legértékesebb játékosának választottak meg.

Mint ismert, női kosárválogatottunk a debreceni fináléban Oroszországot győzte le 12–9-re, ezzel aranyérmet szerzett a tornán. Tóth Orsolya, a mieink 16 éves játékosa több egyéni elismeréssel is gazdagodott – ő lett a torna legértékesebb játékosa (MVP), emellett beválasztották az All Star-csapatba, ráadásul holtversenyben a pontkirálynői címet is megszerezte.aranyérmet szerzett a tornán. Tóth Orsolya, a mieink 16 éves játékosa több egyéni elismeréssel is gazdagodott – ő lett a torna legértékesebb játékosa (MVP), emellett beválasztották az All Star-csapatba, ráadásul holtversenyben a pontkirálynői címet is megszerezte.

Az amerikai ballslife.com nevű szakportál sem ment el szó nélkül a magyar lány teljesítménye mellett – az oldal megjegyzi, a döntőben ugyan Tóth csak egy kosarat szerzett, az viszont a mindent eldöntő pontokat jelentette, melyek a győzelmet hozták a lányoknak.




A tekintélyes oldal egyébként Tóth elindulásai, valamint „bokagyilkos” mozgása kapcsán egy WNBA-s összeállítással utalt vélhetően arra, hogy a magyar kosaras még nagyon sokra viheti a sportágban.


AZ UTANPOTLASSPORT.HU TÓTH ORSOLYÁVAL KÉSZÍTETT INTERJÚJÁT IDE KATTINTVA OLVASHATJÁK EL!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik