NBA: felavatták Dirk Nowitzki szobrát Dallasban – fotó

Vágólapra másolva!
2022.12.26. 13:47
null
Dirk Nowitzki hét méter magas szobrot kapott Dallasban (Fotó: Getty Images)
Felavatták Dirk Nowitzki német kosárlabdázó szobrát az észak-amerikai profi ligában (NBA) szereplő Dallas Mavericks csarnoka, az American Airlines Center előtt.    

A 7 méter magas alkotást vasárnap a Los Angeles Lakers elleni győztes mérkőzés előtt leplezték le. „A hűség sohasem múlik el” – olvasható a talapzaton.

A jelmondat arra utal, hogy Nowitzki az egyetlen NBA-játékos, aki 21 szezont töltött ugyanannál a klubnál, hiszen 1998-tól 2019-ig a Maverickset erősítette. A 14-szeres All Star-válogatott játékos 2011-ben bajnok lett a Dallas színeiben, ráadásul megválasztották a döntő legértékesebb játékosának (MVP).

 

 

A 44 éves Nowitzkiról – aki az NBA történetének hatodik legeredményesebb kosarasa 31 560 ponttal – korábban utcát neveztek el a városban.

Az alkotó Omri Amrany korábban olyan visszavonult NBA-sztárokról készített szobrot, mint Michael Jordan, Magic Johnson és Shaquille O'Neal.

Nowitzki a családtagjaival együtt Németországból érkezett az ünnepségre, de mivel Mark Cuban klubtulajdonos tanácsadójaként dolgozik, ideje nagy részét Dallasban tölti.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik