Kosárlabda: Iványi Dalma a szezon végén visszavonul

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.23. 12:44
A szezon végén felhagy az aktív játékkal Iványi Dalma, a PINKK-Pécsi 424 38 esztendős irányítója, aki csapatával ma kezdi a PEAC-Pécs elleni finálét.

„Úgy tervezem, hogy ez az utolsó szezonom játékosként. Nem vagyok szentimentális típus, nem hiszem, hogy a mostani idény alapján ítéli meg bárki is a karrieremet, de azért mégiscsak nagyszerű lenne bajnoki címmel befejezni – mondta Iványi. – Tavaly is közel voltunk a döntőhöz, idén pedig szerintem megérdemeltük, hogy az elsőségért harcolhatunk, még akkor is, ha voltak hullámvölgyeink. A szívünk és a lendületünk vitt minket előre, és ugyan néha zavart bennünket, hogy sokan lesajnált csapatként kezeltek, ez is pluszmotivációt adott. Kényelmesebb nekünk is, hogy a PEAC-cal játszunk, egy városba való a két csapat, és nem kell messzire utazni, ha idegenben lépünk pályára."

Iványi karrierje során kilenc magyar bajnoki címet ünnepelhetett, kétszer Euroliga-bronzérmet nyert, s öt idényt játszott a női NBA-ben. A magyar válogatottban 134 alkalommal szerepelt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik