Kosárlabda: Hanga Ádám tábort rendez Debrecenben

Vágólapra másolva!
2021.06.30. 18:32
Másodszor rendez tábort Debrecenben fiataloknak Hanga Ádám, a Barcelona friss spanyol bajnok kosárlabdázója – számolt be róla az MTI.

A háromnapos összejövetelen 28 tehetség dolgozik tíz edző irányításával, a szakmai stábban helyet kapott a 32 éves kiválóság mellett menedzsere, Lóránt András és annak testvére, az idén visszavonult Lóránt Péter is.

A tavalyi edzőtábor olyan jól sikerült itt, hogy idén sem volt kérdés a helyszín – mondta az MTI-nek Hanga Ádám.Ezúttal kevesebb gyerek van itt, viszont ők idősebbek, ezért úgymond magasabb a minőség, hiszen a 17 évesek lassan már az élvonal kapuján kopogtatnak majd. Nagyon meleg van, izzadunk, de remekül érezzük magunkat.”

A katalánokkal májusban Euroliga-ezüstérmes kosaras elmesélte, hogy annak idején neki is sokat jelentett a tapasztalt társak pártfogása.

Nekem ilyen edzőtábor nem adatott meg neves játékosokkal, de amikor a válogatottban először találkoztam Báder Marcival vagy Németh Istivel, akkor óriási hatást gyakoroltak rám. Isti mindig is a példaképem volt, és remélem, hasonló élményben van részük az itteni fiataloknak is, már csak azért is, mert a magyar gyerekeknek ritkán van alkalmuk találkozni velem” – mondta.

A nyári tervekről szólva Hanga kijelentette, egyelőre a pihenésről szólnak a következő hetek.

Tíz hónapig nem találkoztam sok, számomra fontos emberrel, most igyekszem a lehető legtöbb időt tölteni a családdal és a barátokkal. A kluboknál augusztus közepén-végén szokott elkezdődni a felkészülés, de addig néha azért átmozgatom magam” – tette hozzá.

Menedzsere, Lóránt András kifejtette, a DEAC Kosárlabda Akadémia „top szervezésének” köszönhetően remek hangulatban zajlik a Hanga-tábor.

Mivel a Főnix Csarnokot éppen felújítják, a Szent Efrém Tornacsarnokban dolgozunk, fantasztikus körülmények között. Hosszú távon szeretnénk majd nemzetközi edzőtáborrá bővíteni ezt az eseményt” – fűzte hozzá.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik