Kosárlabda: a férfimezőnyben kaphat edzői munkát Cziczás László

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.04.26. 09:08
null
Cziczás László folytatta volna a munkát Miskolcon (Fotó: Földi Imre)
A férfimezőnyben kaphat edzői munkát Cziczás László, aki szerdán távozott a DVTK női kosárlabdacsapatának vezetőedzői posztjáról.

Nem terveztem mást. Ez a helyzet annyira friss és új, hogy nem volt még időm azon morfondírozni, mit hoz a jövő. Várom a lehetőségeket, és van is már érdeklődés” – nyilatkozta az M4 Sportnak a 41 éves tréner.

Cziczás elárulta, kapott egy meglepő megkeresést, de nem a női vonalról.

Nagyon megszerettem a női szakágat, nagyszerű dolog nőkkel dolgozni. Vannak nehézségei, de fantasztikus az az alázat és munkamorál, amivel ők dolgoznak” – hangsúlyozta.

Hozzátette, egyrészt nem szeretne nagyon távol kerülni a Ceglédbercelen élő családjától, másrészt a férfivonalra áttérni óriási változás és nagy bátorság lenne, hiszen tapasztalatai szerint akkora a különbség a két szakág között, mintha két külön sportágról lenne szó.

Cziczás játékosként 1993 és 2009 között a Szolnoki Olaj KK csapatát erősítette, majd pályafutása utolsó idényét Debrecenben töltötte. Vezetőedzőként 2014 és 2018 között a Ceglédet, majd a legutóbbi két idényben a DVTK-t irányította. A miskolciak tavaly bajnoki döntőbe jutottak, míg a mostani idényben a második helyen álltak, amikor a koronavírus-járvány miatt félbeszakították és később lezárták a bajnokságot.

Mindenképpen szerettem volna folytatni a munkát Diósgyőrben, mert fantasztikusan jól éreztem magamat, nagyon jó volt a csapat és a vezetőség is, minden úgy alakult, ahogy számítottam rá, de sajnos a legutolsó ponton elcsúszott a klub és az én álláspontom” – magyarázta.

Hangsúlyozta, semmiképpen nem akarja végleg bezárni a kaput maga mögött, mert azzal számol, hogy előbb-utóbb visszatérhet Miskolcra.

Nagy csalódás, mert nagyon gyors lefolyású volt ez az egész. Mintha leöntöttek volna forró szurokkal, de úgy gondolom, békében váltunk el, és bízom benne, hogy ennek a sikersztorinak lesz még folytatása” –mondta.

Cziczás kifejtette, nyilvánvaló, hogy a legtöbb klubnál megszorítások vannak a koronavírus-járvány miatt kialakult válság következtében, ezeket természetesen el kell fogadni, ő maga is elfogadta.

Egyelőre úgy néz ki, hogy Miskolcon – megfogalmazása szerint – nem lesz annyira ütős csapat, mint az elmúlt évben volt, de egyáltalán nem ez az oka, hogy eljött onnan, sőt nagy kihívásként élte volna meg a munkát egy gyengébb csapattal, ez nem lett volna idegen tőle, hiszen korábban is inkább gyengébb keretekkel dolgozott.

Az én szerződésemben nem találkoztak az álláspontok, részletekről azonban nem szívesen beszélek. Két évig ott voltam, semmi rosszat nem akarok a volt klubomnak. Ők most nem tudták azt megajánlani nekem, ami miatt elhagytam volna a családomat– utalt a Pest megyei település és a borsodi megyeszékhely közötti több mint 170 kilométeres távolságra.

Cziczás elmondta, Székely Norbert szövetségi kapitány továbbra is számít a munkájára, vagyis váratlan távozása ellenére marad a női válogatott másodedzője.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik