Kosár: streetballpályát adott át Szabó Tünde Nyíregyházán

Vágólapra másolva!
2019.10.11. 14:06
Egyesületi beruházásban elkészült streetballpályát adott át Szabó Tünde sportért felelős államtitkár pénteken Nyíregyházán.

Szabó Tünde az örökösföldi városrészben lévő pálya avatásán arról beszélt, nemcsak az élsport, vagy az utánpótlás-nevelés, hanem a szabadidős sport is nagyon fontos, ehhez megfelelő szakembereket, feltételeket és létesítményeket kell biztosítani.

Az államtitkár kiemelte Nyíregyháza sportszeretetét, megjegyezve, hogy a városban számos aktív és mozgásgazdag életmódot folytató család él. A megyeszékhely ezért az a hely, ahova lehet támogatást adni – tette hozzá.

Ulrich Attila alpolgármester szerint a városnak fontos, hogy a sporton keresztül olyan közösségeket teremtsen, amelyek egészségesen élnek, motiváltak és ki tudják használni a testmozgás lehetőségeit.

Balogh Béla, a beruházó Nyíregyházi Kosárlabdát Szeretők Közhasznú Sportegyesület (NYIKSE) elnöke elmondta, a városrész központi részén fekvő, a helyi általános iskola közelében felépített pályát taotámogatásból finanszírozták. A hétmillió forint értékű beruházás során műanyag borítású pályát és kosárpalánkokat telepítettek.

A tíz évvel ezelőtt létrehozott egyesület a kosárlabdautánpótlás-nevelés és versenyeztetés területén tevékenykedik. A NYIKSE a különböző bajnokságokban tizennyolc utánpótláscsapatot indít, az elmúlt időszakban három nyíregyházi általános iskolában kezdte el a gyerekek nevelésre toborzását; csak az örökösföldi Móra Ferenc Általános Iskolában csaknem száz gyerek kosárlabdázik az egyesület színeiben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik