Férfi kosárlabda vb-selejtező: Jó esélyünk lehet a kijutásra – Ivkovics Sztojan

Vágólapra másolva!
2022.09.18. 21:55
null
Ivkovics Sztojan csapata novemberben Bosznia-Hercegovina ellen játszik (Fotó: Mirkó István)
Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány szerint a magyar férfi kosárlabda-válogatottnak jó esélye lehet kijutni a jövő évi világbajnokságra.

 

A szakvezető vasárnap az M4 Sport csatornán közölte, a novemberben esedékes vb-selejtezők könnyebbek lesznek, mint nemrég az Európa-bajnoki mérkőzések, mert akkor már nem állnak rendelkezésre az NBA-sztárok.

„Ha a csehek és a bosnyákok elleni mérkőzés úgy sikerül, amire képes a csapat, akkor februárban komoly esély lehet, hogy kijussunk a vb-re” – jelentette ki a kapitány, akinek csapata a kölni Eb-meccsek előtt, augusztusban kikapott idehaza vb-selejtezőn a litvánoktól, majd győzött Csehországban.

A folytatásban a válogatott november 11-én Bosznia-Hercegovinában lép pályára, majd három nappal később Csehországot fogadja.

A 2023 februárjáig tartó európai vb-selejtezősorozat 32 együttessel rajtolt. Júliusban minden négyesből az első három gárda jutott tovább a kvalifikáció második szakaszába, melynek csapatonkénti hat meccsére augusztusban, novemberben és jövő februárban kerül sor. A második szakasz 24 együttese négy csoportban folytatja úgy, hogy valamennyien magukkal viszik a korábban szerzett pontjaikat. Végül mind a négy hatosból az első három utazhat a jövő nyári vb-re, amelynek a Fülöp-szigetek, Indonézia és Japán ad otthont.

A magyarok a hónap elején mind az öt Eb-csoportmeccsüket elvesztették Kölnben, s végül a 23. helyen zártak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik