Férfi kosárlabda BL: nem kell kockáztatnia a Falcónak

Vágólapra másolva!
2021.01.06. 13:01
null
Nem kell kockáztatnia a Falcónak Lengyelországban (Fotó: Nemzeti Sport)
Nyugodt légkörben lezajlott, taktikai jellegű könnyed dobóedzéssel hangolódott szerda délelőtt a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely csapata az esti, Start Lublin elleni idegenbeli Bajnokok Ligája csoportmeccsre.

 

A D-csoportban jelenleg 2-2 győzelemmel és vereséggel harmadik helyen álló sárga-feketék számára némileg változott a helyzet a továbbjutást illetően, mivel a kvartett keddi, másik találkozóján a Nyizsnij Novgorod hazai pályán hosszabbítás után kikapott a Zaragozától, így a Falcónak egy szerdai vereség esetén is marad esélye a továbbjutásra. Ehhez „csak” az kell, hogy az utolsó játéknapon hat ponttal legyőzze az oroszokat idegenben.

Azaz még egy szerdai vereség is beleférhet az eddig nyeretlen lengyelek ellen, vagyis nem kell kockáztatni – ez azért is üdvözítő, mert a keddi tréning végén meghúzódott Kyan Anderson. Az amerikai irányító a combjában érez fájdalmat, ki is ülte a szerdai tréninget, esti játékára kevés az esély. Ugyanakkor minden bizonnyal bemutatkozik a gárda új horvát magasembere, Boris Barac, aki a visszavonulás mellett döntő és már Lengyelországba el sem utazó szerb Sztrahinja Milosevics helyére érkezett. A 206 centis, korábbi horvát válogatott erőcsatár az előző szezonban a spanyol másodosztályú Palma de Mallorcában légióskodott, s március óta nem lépett pályára tétmeccsen, így nem tudni, milyen formában van és mennyit tud segíteni a Falcónak, amelyen az oroszok veresége miatt kisebb lett a nyomás a Lublin ellen.

A vasiak november 3-án 84–75-re hazai pályán megverték a csoportban még nyeretlen lengyeleket, akik nincsenek rossz formában, hiszen előző öt bajnokijukból négyet megnyertek.

FÉRFI KOSÁRLABDA BAJNOKOK LIGÁJA
D-CSOPORT, 5. FORDULÓ
18.30:
Lublin (lengyel)–Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

A csoport másik mérkőzésén
Nyizsnij Novgorod (orosz)–Casademont Zaragoza (spanyol) 92–98

A csoport állása: 1. Zaragoza 9 pont (5 meccs), 2. Novgorod 8 (5), 3. Falco 6 (4), 4. Lublin 4 (4)

A szombathelyieknek egy szerdai vereség esetén is marad esélye a továbbjutásra (Fotó: Nemzeti Sport)
A szombathelyieknek egy szerdai vereség esetén is marad esélye a továbbjutásra (Fotó: Nemzeti Sport)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik