Férfi kosárlabda: a Kecskemét feljutott az élvonalba

P. I.P. I.
Vágólapra másolva!
2013.05.21. 07:52
A kecskeméti férfi kosárlabdacsapat az előző idényt a másodosztályban töltötte, a szakosztály ugyanis levált az anyaegyesületről, és saját lábára állva, saját jogon kívánta megszerezni az NB I-es indulási jogot. Sikerült, ugyanis Sztojan Ivkovicsék mind a huszonnyolc mérkőzésüket megnyerték (a Magyar Kupában a negyeddöntőig jutottak), a feljutásért vívott párharcban a Salgótarjánt 2–0-val intézték el.

„Hétszáz körül volt a hazai nézőszámunk, de a kupában a Jászberény vagy a Pécs ellen kétezren buzdították csapatunkat – mondta Sztojan Ivkovics, a Kecskemét vezetőedzője. – Külön köszönet jár nekik és a városnak, mert kitartottak mellettünk, támogattak bennünket. Másodosztályú szereplésünk elérte a célját, mert játékosaink sokat javultak, miként utánpótláskorú kosarasaink is fejlődtek.”Sztojan Ivkovics, a Kecskemét vezetőedzője. – Külön köszönet jár nekik és a városnak, mert kitartottak mellettünk, támogattak bennünket. Másodosztályú szereplésünk elérte a célját, mert játékosaink sokat javultak, miként utánpótláskorú kosarasaink is fejlődtek.”

Az edző a legnagyobb élménynek nem a feljutást, hanem azt tartja, hogy megtapasztalhatta, a kis városokban is rengetegen szeretik a kosárlabdát.

Sztojan Ivkovics a kecskeméti csapat mellett a magyar férfiválogatott szakmai munkájáért is felel, és elmondása szerint a két feladat együtt zökkenőmentesen végezhető (korábban a montenegrói válogatott másodedzője volt a kecskeméti munka mellett), mert a versenynaptár nem üti egymást.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik