Férfi kosár NB I: irányítót szerződtetett a Szolnoki Olaj

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2020.05.05. 14:09
null
Új irányítója van a Szolnoki Olajnak (Fotó: Olajofficial.hu)
A férfi kosárlabda NB I-ben szereplő Szolnoki Olaj a felnőttválogatottban is lehetőséget kapó irányítót, Pongó Mátét szerződtette – olvasható az Olajofficial.hu oldalán.

 

„Pongó Mátéval két idényre szóló szerződését kötöttünk. Az előző években bizonyította, hogy kiegyensúlyozott teljesítményre képes és mostanra a magyar bajnokság meghatározó irányítójává nőtte ki magát. Máté személyével az Olajbányász keretét egy igazi csapatemberrel erősítettük meg” – mondta az Olajofficial.hu-nak Csősz Tamás, a klub ügyvezető igazgatója.

A 27 éves és 185 centiméter magas Pongó a 2018–2019-es idényben átlagosan 32 percet játszott, 9.1 pontot szerzett, 5.3 gólpasszt osztott ki, valamint leszedett 4.5 lepattanót. A mögöttünk hagyott csonka szezonban 26.6 percet játszott átlagban, 7.7 pontot szerzett, 3.8 gólpasszt adott.

„Az Olajbányász az elmúlt évtized kiemelkedő magyar csapata, nagyszerű érzés, hogy megkeresett a klub vezetősége. Gyorsan dűlőre is jutottunk a részleteket illetően. Az a célom, hogy a pályán jó játékkal minél többet tudjak hozzátenni a csapat teljesítményéhez” – mondta Pongó a klub hivatalos honlapján.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik