Férfi kosár Euroliga: Hanga remekelt, győzött a Barcelona

KEZDŐ5.HU KEZDŐ5.HUKEZDŐ5.HU KEZDŐ5.HU
Vágólapra másolva!
2019.10.31. 08:07
null
Hanga Ádám remekelt, nyert a Barcelona (Fotó: twitter.com/fcbbasket)
A remeklő Hanga Ádám által irányított Barcelona a szuperkupa és a bajnokság után az Euroligában is szoros meccsen győzte le a Valenciát, így a katalánok immár egyedüli veretlen csapatként állnak a tabella élén.

 

A veretlen Barcelona a nyeretlen honi rivális Valencia ellen kezdte meg az idei első dupla Euroliga-fordulót. A két csapat immár harmadszor találkozott a szezon során, hiszen korábban a szuperkupában és a bajnokságban is játszottak egymással. Mind a kétszer Hanga Ádámék örülhettek a szoros összecsapások végén, és bár az ezen a tabellán elfoglalt helyezések nem ezt mutatják, de most is éles csatára volt kilátás, hiszen a Valencia az eddig mutatottnál jóval jobb csapat, a Barca pedig ezúttal is nélkülözni kényszerült mindhárom klasszikus irányítóját (Heurtel, Pangos, Delaney).

Játékszervezésben így ismét Hangára várt kulcsszerep, és ezt a feladatot szépen meg is oldotta Ádám. A pontokért kezdetben Álex Abrines és Nikola Mirotic, majd elsősorban Cory Higgins felelt, de San Emeterióék is jól tartották magukat, és nagyon szoros meccset játszottak a felek, a csapatok felváltva vezettek. Egészen 66–68-ig így volt ez, amikor is Hanga visszaállt a kispadról, és óriási lökést adott a Barcának duplájával, nagy triplájával, labdaszerzésével és gólpasszával. 8 megválaszolatlan pontot szereztek a hazaiak, s ez a meccset eldöntő időszaknak bizonyult, hiába jött fel még egyelten pontra a Valencia, a vendégek nem tudtak fordítani.

Hanga Ádám ismét kezdőként lépett pályára, 30 perc alatt 13 pontot (3/3 dupla, 3/1 tripla, 4/4 büntető) dobott, leszedett 3 lepattanót, kiosztott 6 gólpasszt, szerzett 2 és eladott 1 labdát, beütött és kiharcolt 3-3 faultot, így 21-es indexmutatóval zárt, ami Mirotic mögött szorosan a második legjobb volt a Barcában.

FÉRFI KOSÁR EUROLIGA
Barcelona (spanyol)–Valencia (spanyol) 83–77

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik