Férfi kosár Eb: Magyarország az 5. kalapból várja a sorsolást

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2021.04.02. 17:43
null
Ivkovics Sztojanék az 5. kalapból várják az Eb-sorsolást (Fotó: AFP)
Hivatalossá vált, hogy a magyar férfi kosárlabda-válogatott az ötödik kalapból várja a 2022-es Európa-bajnokság április 29-én, Berlinben esedékes sorsolását.

 

Az Ivkovics Sztojan vezette férfi kosárlabda-válogatott februárban, a kijevi selejtezőn kvalifikálta magát a 2022-es Európa-bajnokságra, amelynek négy házigazdája lesz: Németország, Csehország, Olaszország és Grúzia. Érdekesség, hogy a rendezők választhatnak maguk mellé egy-egy csoportellenfelet. Azt már hivatalosan is bejelentették, hogy Németország Litvániával, míg Csehország Lengyelországgal egyezett meg – tehát ők biztosan pályára lépnek egymással szemben.

A hazai szövetség honlapjának tájékoztatásából kiderül, a magyarok az ötödik kalapból várják, hogy kiderüljön, kik ellen küzdhetnek a kontinenstornán, amelyen a 24 résztvevő országot négy hatos csoportba osztják be.

A Nemzetközi Kosárlabda-szövetség (FIBA) kihirdette, hogy a sorsolást április 29-én, csütörtökön 13.00 órától Berlinben tartja. Az eseményt a FIBA YouTube-csatornáján és a FIBA EuroBasket Facebook-oldalán egyaránt élőben lehet követni.

A 2022. szeptember 1. és 18. között esedékes Eb csoportmérkőzéseit Kölnben, Milánóban, Tbilisziben és Prágában rendezik.

FÉRFI EURÓPA-BAJNOKSÁG
A kalapok beosztása
1. kalap:
Franciaország, Görögország, Spanyolország, Szerbia
2. kalap: Csehország, Litvánia, Olaszország, Oroszország
3. kalap: Horvátország, Lengyelország, Szlovénia, Törökország
4. kalap: Finnország, Grúzia, Németország, Ukrajna
5. kalap: Belgium, Izrael, MAGYARORSZÁG, Nagy-Britannia
6. kalap: Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Észtország, Hollandia

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik