Férfi kosár BL: a Falco hisz abban, hogy lesz esélye Tenerifén

Vágólapra másolva!
2022.03.09. 13:46
null
A Falco a Tenerife otthonában próbálja meg életben tartani továbbjutási esélyeit. (Fotók: a szerző felvétele)
Különösebb nyomás nélkül, de elszántan készül a Bajnokok Ligája 2. csoportkörének 4. fordulójára a Falco, amely szerda este a kvartettben hibátlan Tenerife otthonában próbálja meg életben tartani továbbjutási esélyeit.


A Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely együttese szerda délelőtt laza dobóedzéssel hangolt a magyar idő szerint 20.30-kor kezdődő spanyol Lenovo Tenerife elleni mérkőzésre, amelyet az impozáns, 5100 néző befogadására alkalmas Santiago Martín Sportcsarnokban rendeznek.

A Bajnokok Ligája 2. csoportkörének 4. fordulójában a magyar bajnoknak mindenképpen győznie kellene, hogy maradjon esélye a továbbjutásra, ám ez roppant nehéz feladat. A 2. körben még hibátlan spanyolok, akik 2017-ben megnyerték a BL-t, remek formában vannak, legutóbbi nyolc meccsükből hetet megnyertek. A mediterrán város időjárását a télből érkező magyar együttes nagyon élvezi, a delegáció tagjai a pompás és elképesztően nagy kínálatú reggelit a teraszon fogyasztották el és a szerda délelőtti tréningre már a játékosok és stábtagok nagy része rövidnadrágban és rövid ujjú pólóban érkezett.

Noha nehéz a helyzet, amit nem könnyít, hogy a talpsérüléséből még csak gyógyulgató Benke Szilárd, a Falco válogatott bedobója el sem utazott a csapattal, a szombathelyiek elszántak, ezt a keddi erősebb, a szerdai lazább edzésen is bizonyították Váradi Benedekék. Akik tudják, hogy lesz esélyük – ahogy volt sanszuk a januári hazai meccsen, amit a spanyolok 79–73-ra megnyertek, pedig azon az itthoni találkozón sérülés miatt sem az említett csapatkapitány, sem Perl Zoltán nem játszhatott. Az biztos, egy újabb vereség után már számolgatni sem lenne érdemes…

BAJNOKOK LIGÁJA, FÉRFIAK
2. CSOPORTKÖR. L-csoport.
A 4. forduló programja.
Kedd

SIG Strasbourg (francia)–Rytas Vilnius (litván) 71–73
Szerda
20.30:
Lenovo Tenerife (spanyol)–FALCO-VOLVO ALPOK AUTÓ SZOMBATHELY

Az állás: 1. Tenerife 6 (253–215, 3 mérkőzés), 2. Strasbourg 6 (299–292, 4), 3. Vilnius 6 (310–324, 4), 4. FALCO 3 (3)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik