Fegyverneky: Csak a munka felét végeztük el

Vágólapra másolva!
2011.04.17. 15:32
null
Fegyverneky Zsófia (balra) és a soproni Amber Holt ma is nagy csatát vív majd (Fotó: Czerkl Gábor)
Előfordulhat, hogy három mérkőzésen dől el a női kosárlabda-bajnokság döntője, hiszen a Pécs 2010 2–0-ra vezet a fináléban az MKB-Euroleasing Sopron ellen, és ma hazai pályán lép fel a harmadik mérkőzésen. Fegyverneky Zsófia, a Pécs egyik kulcsembere a Nemzeti Sportnak elmondta, a korábbi döntőkben megszerzett tapasztalat sokat segíthet abban, hogy a jelentős előny birtokában is tiszta fejjel lépjenek pályára.

 

SOPRONI HELYZETKÉP

Nincs letargikus hangulat Sopronban, az MKB-nál bíznak abban, hogy meg lehet ismételni a négy évvel ezelőtti bravúrt – akkor 0–2-ről fordított a Sopron, és megnyerte a bajnokságot.

 

„Ne felejtsük el, hogy akkor nálunk volt a pályaelőny, ez sokat segített – figyelmeztet Székely Norbert vezetőedző. – Most nehezebb helyzetben vagyunk, de törekszünk arra, hogy meglepjük a Pécset. Ha nem hinnék a fordításban, már nem dolgoznék a csapattal. Sajnos nehezíti a dolgunkat, hogy Eördögh Edit térdszalagja meghúzódott, így szinte biztos, hogy nem számíthatok rá a harmadik mérkőzésen. Azonban így is képesnek tartom az együttesemet, hogy megnyerje a mérkőzést. Elsősorban a lepattanózásban kell javulnunk, ebben a szezonban kétszer múltuk felül a Pécset ebben a tekintetben: az alapszakaszban a hazai bajnokin, illetve a kupadöntőben. Talán nem véletlen, hogy azt a két mérkőzést megnyertük. A játékvezetéssel egyáltalán nem szeretnék foglalkozni, mindössze annyit mondanék el, hogy sajnálom, amiért a hazai bajnokikon, az Euroligában és a Pécs elleni meccseinken is más szabályrendszer szerint fújják a sípot. Ez van, ehhez kell alkalmazkodnunk."

– Most akkor melyik csapaton nagyobb a nyomás?
– Szerintem a Sopronon, hiszen három lehetőségből három meccset kellene megnyernie, hogy aranyérmes legyen, nekünk pedig csak egyet.

Nem zavarja meg a fejeket, hogy a városban bajnokavatásról beszélnek?
– Nem, hiszen tudjuk, hogy még nincs vége a finálénak. Természetes, hogy a szurkolóink örülnének, ha vasárnap hazai pályán sikerülne nyerni, és saját csarnokunkban ünnepelhetnének, de mi tényleg csak magával az összecsapással szeretnénk foglalkozni.

Viszont ez lehet az utolsó lépés.
– Valóban, de az öltözőben éppen arról beszéltünk, hogy eddig csak a munka felét végeztük el. A másik fele még hátravan.

Egyébként az öltözőben a rutinosabb játékosoknak nehéz a földön tartaniuk a többieket?
– Szerencsére többen vagyunk olyanok, akik már sok döntőben szerepeltünk. Így aztán tisztában vagyunk vele, hogy ebben a párosításban minden megtörténhet, rengeteg forgatókönyvet megéltünk már. Hangsúlyozom, tudjuk, hogy a Sopron megpróbál belekapaszkodni az utolsó szalmaszálba, és nehéz feladat vár ránk.

Eddig inkább a Pécs állította nehéz feladat elé az ellenfelét.
– Igen, szerencsére eddig a mi elképzeléseink szerint alakul a döntő, ennek is köszönhető, hogy már csak egy lépést kell megtennünk.

Szolgálhat még meglepetéssel egymásnak a két együttes?
– Nem hiszem, hogy ilyen rövid idő alatt bármelyik fél olyat tudna húzni, amely megdöbbentené a másikat. Apróbb változások, taktikai húzások lehetnek, de ezekre az adott mérkőzésen belül lehet reagálni.

Egy „fegyverük" biztosan van vasárnapra, a Lauber Dezső Sportcsarnok atmoszférája.
– Ez pedig tovább nehezítheti a Sopron dolgát. Tudjuk, hogy mögöttünk állnak a szurkolóink, és vasárnap is rengetegen lesznek, ami pluszenergiákat szabadíthat fel bennünk. Mindent megteszünk azért, hogy befejezzük a párharcot.

A DÖNTŐ EDDIGI EREDMÉNYEI ÉS PROGRAMJA
(A párharc az egyik fél harmadik győzelméig tart)
PÉCS 2010–MKB-EUROLEASING SOPRON, AZ ÖSSZESÍTETT ÁLLÁS: 20
Pécs 2010–MKB-Euroleasing Sopron 82–76
MKB-Euroleasing Sopron–Pécs 2010 68–78
Pécs 2010–MKB-Euroleasing Sopron MA, 20 (tv: Sport Klub)
MKB-Euroleasing Sopron–Pécs 2010 április 19., 19.15 (ha szükséges)
Pécs 2010–MKB-Euroleasing Sopron április 22., 19.15 (ha szükséges)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik