A 10 évesektől azt kérték, rúgják ki a csapatból a lányokat, ez volt a reakciójuk!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.02.13. 09:48
Az egyesült államokbeli St. John’s Általános Iskola kosárcsapata tizenegy játékosból áll, kilenc fiúból és két lányból. Eddig sosem volt probléma azzal, hogy a csapat koedukált, ám most a liga, amelyben játszanak, arra kérte a csapat edzőjét közvetlenül egyik meccsük előtt, rúgja ki a lányokat. A tréner ahelyett, hogy egyedül döntött volna, megkérdezte a játékosait…

Csupán két meccsel a szezon vége előtt valakinek elkezdte szúrni a szemét, hogy lányok is szerepelnek a St. John’s csapatában, így közölte, két választása van a csapatnak: vagy kirakják a lányokat a csapatból, vagy vállalják, hogy nem játszhatnak több meccset az idényben, sőt, az eddigi találkozóik eredményeit is eltörlik.

Az edző azonban úgy érezte, nem lenne fair, ha egy ekkora döntést egyedül hozna meg, így a szülőkkel egyeztetve úgy döntött, szavazásra bocsátja a döntést a gyerekek közt.

A kérdés ez volt: „Ki szeretné, hogy kirakjuk a lányokat a csapatból és játsszunk így tovább a szezonban?"

Egyetlen kéz sem volt a magasban.

A második kérdés így hangzott: „Ki szeretné, hogy továbbra is így, csapatként játsszunk, de ne szerepeljünk ebben a ligában?"

Mind a tizenegy kéz emelkedett.

A 10 évesektől azt kérték, rúgják ki a csapatból a lányokat, ez volt a reakciójuk! (Fotó: sbnation.com)
A 10 évesektől azt kérték, rúgják ki a csapatból a lányokat, ez volt a reakciójuk! (Fotó: sbnation.com)

Mivel a döntést közvetlenül az utolsó előtti meccsük előtt kellett meghozni, a csapatot azonnal kizárták a ligából. Az ellenfél ezt látva elhagyta a tornatermet.

A St. John's azonban maradt, és a tízéves gyerekek két csapatra osztva kezdtek el játszani. Fiúkkal, lányokkal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik