3x3-as kosár-vb: ezüstérmet szerzett a magyar női válogatott!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.23. 19:12
null
Ezüstérmes lett a magyar válogatott (Fotó: fiba.basketball)
A magyar női válogatott ezüstérmet szerzett az amszterdami 3x3-as kosárlabda-világbajnokságon, mivel a vasárnapi döntőben 19:13-ra kikapott Kínától.

 

A csoportkört három győzelemmel és egy vereséggel abszolváló magyar válogatott egyetlen kudarcát a kínaiak ellen szenvedte el Hollandiában: csütörtökön 21:11-re kikapott az első helyen kiemelt ellenfelétől.

A szombati negyeddöntőben hosszabbítás után 19:18-ra nyertek a mieink Spanyolország ellen, majd a vasárnapi elődöntőben 14:10-re a franciák ellen, így a döntőbe jutottak.

Nem indult túl jól a finálé a Theodoreán Alexandra, Papp Klaudia, Goree Cyesha, Medgyessy Dóra alkotta magyar csapat számára, a távolról is veszélyes kínaiak villámgyorsan elmentek 4–0-ra, majd 7:0-ra is, ekkor Goree Cyesha törte meg a pontcsendet (7:1), de így is hamar jött a magyar időkérés (9:2).

A már nyolcpontos hátrányban is lévő magyar csapat egy 3:0-s szériával kapaszkodott (10:5), ezt követően pedig tartotta 5-6 pontos hátrányát, sőt, két és fél perccel a vége előtt már csak négy volt a hátrány (13:9).

A felzárkózási kísérletünket két távoli vetette végleg vissza (18:10), Kína végül 19:13-ra megnyerte a döntőt, így először lett világbajnok, a mieink 2017 után másodszor zártak ezüsttel.

A hollandiai vb-ről az érmesek – köztük a mieink – vehetnek részt a jövő májusi, húszcsapatos olimpiai selejtezőn. A tokiói játékokra emellett a november 1-jei világranglista első három helyezettje automatikusan kvótát szerez – tájékoztatott a magyar szövetség (MKOSZ) honlapja.

3X3-AS KOSÁRLABDA
DÖNTŐ

Kína–Magyarország 19:13

ELŐDÖNTŐ
Magyarország–Franciaország 14:10

NEGYEDDÖNTŐ
Magyarország
–Spanyolország 19:18 – hosszabbítás után

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik