3x3-as kosár: Pozsonyban szerepelnek Eb-selejtezőn a mieink

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2023.06.08. 14:07
null
Böröndy Vivien a múlt heti vb-n (Fotó: fiba)
A múlt héten mindkét 3x3-as kosárlabda nemzeti csapatunk a bécsi világbajnokságon szerepelt, a férfiak a 19., a nők pedig a 17. helyen zártak.

A következő nagy megméretés a jeruzsálemi Európa-bajnokság lesz, amelyre szeptember 5. és 7. között kerül sor. A nemenként 12 csapatos izraeli kontinenstornán 5-5 válogatott helye már biztos, hozzájuk csatlakozik 6-6 gárda a pozsonyi és konstancai kvalifikációs tornákról, a fennmaradó egy-egy hely pedig a kis nemzetek különversenyében talál majd gazdára.

A Csirke Ferenc vezette magyar férfiválogatott a B-csoportban Ausztriával és Észak-Macedóniával csap össze a szlovák fővárosban, a négy trióból a győztesek jutnak tovább az elődöntőbe. Onnan három csapat, vagyis a két győztes, valamint a vesztesek összecsapását megnyerő együttes jut ki az Eb-re.

Földi Attila kapitány női együttesét a B jelű ötösbe sorsolták, ahol a csehekkel, a lettekkel, a törökökkel és a grúzokkal találkozik. A két csoportgyőztes Eb-kvótát szerez, a másodikok pedig egymással csatáznak a harmadik továbbjutó pozícióért.

3X3-AS KOSÁRLABDA
EB-SELEJTEZŐTORNA (Pozsony)

szombat
férfiak, B-csoport
12.05:
Magyarország–Észak-Macedónia
13.45: Magyarország–Ausztria
nők, B–csoport:
15.25:
Magyarország–Csehország
17.05: Magyarország–Törökország

vasárnap
nők, B-csoport

11.25: Magyarország–Lettország
16.55: Magyarország–Grúzia

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik