MTInyomtatott 2008.07.30 10:50 Frissítve: 2012.01.07 02:46

NBA: véget ért Jao Ming idénye, Kínában nagy a felháborodás

Súlyos lábsérülése miatt véget ért az idény Jao Ming, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Houston Rockets kínai sztárja számára. A 226 centis center bal lábfejében fáradásos törés keletkezett, így az alapszakaszban és a rájátszásban sem állhat a texasiak rendelkezésére.

A győztes szériában lévő Houston Jao Ming nélkül nyert a Washington Wizards ellen, Tracy McGrady búcsúzik a kínai centertől
Getty Images
A győztes szériában lévő Houston Jao Ming nélkül nyert a Washington Wizards ellen, Tracy McGrady búcsúzik a kínai centertől
„Még nem döntöttük el, hogy egy műtét során összecsavarozzuk a csontokat, vagy gipsszel és mankóval oldjuk meg a helyzetet. A legjobb esetben is legalább négy hónapot ki kell hagynia” - jelentette ki Tom Clanton csapatorvos.

Az ázsiai ország legismertebb sportolója ezen túlmenően már az olimpiai esélyeiről beszélt:

„Ha nem játszhatok Pekingben a hazámért, az eddigi pályafutásom legnagyobb vesztesége lenne. Inkább nem is gondolok erre a lehetőségre.”

Kínában érhteően hatalmas indulatokat keltett 27 éves sztár kidőlése.

„Csak az jelenthet megkönnyebbülést a számára, hogy nem kell kihagynia a nyári játékokat. Ha lenne Houstonban egy alkalmas helyettese, akkor nem kellene ilyen sokat a parketten lennie, és nem alakult volna ki a törés. A klub hibázott” - bizakodott és dühöngött a Titan Sport című napilap.

Az ország kosárszövetsége rögtönzött ülésén nemzeti ügynek nevezte Jao sérülését, a kínai NBA-közvetítések szponzorai pedig aggodalmuknak adtak hangot, mivel a center távollétében drasztikusan csökken a mérkőzések nézettsége.
2021.08.29 16:24:20

Kosárlabda MTI/SZ. R.

A férfi válogatott már a csoportkörben kiesett a debreceni U18-as világbajnokságon.

2021.08.01 10:40:58

Kosárlabda S. TÓTH JÁNOS

A Milwaukee Bucks háttérstábjában nemzetközi játékosmegfigyelőként dolgozott meg a sikerért.