Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.04.04 14:32 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Jao Ming a sikeres műtét után hazájában végezné a rehabilitációt

Jao Ming, a Houston Rockets kínai centere hazatért, hogy hagyományos gyógymódokat alkalmazó orvosokkal végezze a rehabilitációt. A kosaras korábban sikeres műtéten esett át, de szurkolóinak ígéri: ott lesz a pekingi olimpián – addigra újra csúcsformában.

Jao Ming már a pekingi olimpián végrehajtandó zsákolásokra gondol
Fotó: Imago
Jao Ming már a pekingi olimpián végrehajtandó zsákolásokra gondol
Jao Ming, a Houston Rockets 226 centis kínai centere otthon keres gyógymódot sikeres lábműtéte után. Az NBA-s szezon végén megsérült kosaras miatt egész Kína pánikba esett, de Ming próbálja megnyugtatni szurkolóit, és ígéri, az olimpia idejére újra csúcsformába kerül.
Elmondása szerint a jövő héten találkozik Kína vezető, hagyományos gyógymódokat alkalmazó orvosaival. „A hagyományos kínai gyógyításnak évezredes múltja van, úgyhogy lehet benne valami" – mondta a hazaiak kedvence.

A kínai centernek március elején keletkezett fáradásos törés a bal lábfejében.

Kínában egyébként nem is alaptalanak az aggodalmak a kosárlabdacsapatot tekintve, mert nem csak Jao Ming bajlódik sérüléssel. A Dallas Mavericks korábbi centere, Vang Cse-cse térdműtéten esett át, és a Milwaukee Bucks újonca, Ji Csien-lien is húzódást szenvedett a bal térdében – ő most megy felülvizsgálatra.

Jao Ming így is rendkívül optimista, történelmi áttörést vár a válogatottól.

Különböző híresztelések szerint az sem kizárt, hogy a kínai óriás futhat majd az olimpiai lánggal, sőt, hogy ő viheti azt a nyitóünnepségen. „Természetesen óriási megtiszteltetés lenne vinni a lángot, de jelenlegi helyzetemben 200 métert sem tudnék futni" – mondta a sajtótájékoztatóra mankókkal és a térdén rögzítő kötéssel érkező kosaras.
2021.08.29 16:24:20

Kosárlabda MTI/SZ. R.

A férfi válogatott már a csoportkörben kiesett a debreceni U18-as világbajnokságon.

2021.08.01 10:40:58

Kosárlabda S. TÓTH JÁNOS

A Milwaukee Bucks háttérstábjában nemzetközi játékosmegfigyelőként dolgozott meg a sikerért.