Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.11.16 07:56 Frissítve: 2010.10.28 02:39

A Dallas a kiváló első negyednek köszönhetően legyőzte a bajnokot

A Dallas hazai pályán győzte le a bajnok San Antonio Spurs együttesét az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság alapszakaszának 17. játéknapján. A Mavericks az első negyed után már tizenöt ponttal vezetett, és a hajrát is jobban bírta. A Phoenix Suns otthon gyűrte le a Chicago Bullst.

Dirk Nowitzki tizenhét ponttal segítette a Dallast
Reuters
Dirk Nowitzki tizenhét ponttal segítette a Dallast
Igazi csapatként győzte le a Dallas együttese a San Antoniót magyar idő szerint pénteken hajnalban. Ezt talán a legjobban az szemlélteti, hogy a Mavericks legnagyobb sztárja, Dirk Nowitzki a második félidőben csupán három pontot dobott, és összességében is „csak” tizenhetet szerzett.

A német sztáron kívül Josh Howard huszonhárom, Devin Harris valamint Jason Terry tizennyolc-tizennyolc, és Jerry Stackhouse tíz ponttal járult hozzá a Mavs sikeréhez.

„Borzasztóan gyenge első negyedet produkáltunk – reagált Tony Parker, a Spurs egyik legnagyobb sztárja arra, hogy a bajnok ebben a felvonásban tizenöt pontos hátrányt szedett össze. – Hatalmas gödörbe kerültünk, és nem tudtunk megújulni. Túl sok dobóhelyzetet kínáltunk fel nekik.”

Egyébként Parker is szörnyen játszott a meccsen, ugyanis tőle szokatlan módon ezúttal nem nagyon érezte a gyűrűt, tizenegy mezőnykísérletéből mindössze egy talált be. A San Antonio legjobbja Manu Ginobili volt, aki huszonöt pontja mellé kilenc lepattanót szedett le és hét gólpasszt is adott.

Sorozatban a negyedik győzelmét aratta a Phoenix együttese, miután a 17., játéknapon tíz ponttal legyőzte a Chicago Bullst.

A Suns legjobbja Leandro Barbosa volt, aki huszonöt pontig jutott, de ami még ennél is figyelemre méltóbb, hogy hét triplakísérletéből ötöt értékesített.

Shawn Marion az utolsó negyedben tizenegy pontot szerzett – összességében huszonegyig jutott -, ami azért is volt meghatározó, mert az utolsó felvonás előtt az állás egyenlő volt.

Steve Nash ezúttal nem jeleskedett a pontszerzésben, de ezúttal is igazolta klasszisát, hiszen tizenöt gólpasszt azért kiosztott a tíz pontja és a négy labdalopása mellett.

A Bullsnak egyébként ez volt a hatodik veresége a szezonban, és illene összekapnia magát, ha be szeretne kerülni a rájátszásba, hiszen eddig csupán egyszer hagyták el győztesen a parkettet.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA)

17. JÁTÉKNAP
Dallas Mavericks San Antonio Spurs 105-92
Phoenix Suns Chicago Bulls 112-102
2021.08.29 16:24:20

Kosárlabda MTI/SZ. R.

A férfi válogatott már a csoportkörben kiesett a debreceni U18-as világbajnokságon.

2021.08.01 10:40:58

Kosárlabda S. TÓTH JÁNOS

A Milwaukee Bucks háttérstábjában nemzetközi játékosmegfigyelőként dolgozott meg a sikerért.