Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.11.13 08:33 Frissítve: 2011.12.15 02:44

Allen Iverson és LeBron James csatáját a Denver sztárja nyerte

Három mérkőzést játszottak az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) tizennegyedik játéknapján. A Utah Jazz és a Denver Nuggets kiütötte hazai pályán aktuális ellenfelét (előbbi a Sacramento Kings, utóbbi a Clevelend Cavaliers csapatát), Salt Lake Cityben a harminckét pontos Carlos Boozer, Denverben a harminchét pontot szerző Allen Iverson vezetésével. Nem megy viszont a New Jersey Netsnek, kétpontos vereséget szenvedett az IZOD Centerben.

Allen Iverson (Denver Nuggets, elöl) megállíthatatlan volt, a clevelandi Daniel Gibson nem tudott vele mit kezdeni
Reuters
Allen Iverson (Denver Nuggets, elöl) megállíthatatlan volt, a clevelandi Daniel Gibson nem tudott vele mit kezdeni
Nem adott sok esélyt ellenfelének a Denver Nuggets, mely ezúttal a Cleveland Cavaliers gárdáját fogadta mintegy húszezer szurkoló előtt a Pepsi Centerben, és mind a négy negyedet megnyerve végül huszonkét ponttal búcsúztatták a Szasa Pavlovics nélkül felálló Lovagokat.

Allen Iverson brillírozott: harminchét pontot szerzett, kiosztott mellé nyolc gólpasszt, de a mezőnyből (hetven százalék) és a büntetővonal mögül (87,5 százalék) is remekül dobott, valamint négy kísérletből két hárompontos kosarat is elhelyezett a vendéggyűrűben. Carmelo Anthony ezúttal statisztaszerepre szorult, de így is dobott huszonkét pontot, mellé kilenc lepattanót szedett össze harminckét perc alatt. Iverson mellett az igazi nyerőembernek még a csereként beállt és egyéni szezoncsúcsot jelentő huszonkilenc pontig jutó J.R. Smith bizonyult.

A vendégeknél LeBron James próbálta meg a hazaiak hármasával felvenni a versenyt, de a csatát vele szemben ma ezúttal egyértelműen elvesztette. Láthatóan nem ment neki annyira a játék, de még ilyen „rossz napján” is összeszedett huszonhét pontot.

Hasonló fölénnyel nyert a Utah Jazz, mely a Sacramento Kingset látta vendégül, és a harminckét pontot szóró - mellesleg tíz lepattanót is összekapkodó - Carlos Boozer vezetésével szinte átgyalogolt a vendégeken. A meccs egyetlen időszaka, amikor a Kings fel tudta venni a versenyt a hazaiakkal a harmadik negyed volt, ekkor elsősorban Kevin Martin három darab hárompontosának köszönhetően próbált felállni a vendéggárda, és meg is nyerte a játékrészt.

Ez azonban kevés volt, mert a záróperiódusban újra a hazaiak bizonyultak jobbnak, így győztesen vonulhattak le az EnergySolutions Arena perkettjéről.

A Denverrel és a Utahhal ellentétben a New Jersey Nets csak szenvedett otthon a New Orleans Hornets ellen, és végül vereséget is szenvedett. Hiába szerzett Richard Jefferson harminckét pontot, hiába ért el Jason Kidd hajszál híján tripla-duplát (tizennégy pont, tíz gólpassz, kilenc lepattanó), a Chris Paul vezette vendégek végül kifogtak rajtuk.

Paul összesen huszonhét pontot dobott, a Hornets játékosai pedig tizenhét kísérletből tizenegy hárompontost értékesítettek (Stojakovic 4, Peterson és Paul 3-3, Butler 1, összesen 64,7 százalékos pontosság), erre pedig nem tudtak válaszolni a hazaiak.

A New Jersey Nets ezzel hét meccsből a harmadik vereségét szenvedte el, és az Atlanti csoport közepén áll, akárcsak a New Orleans Hornets a liga Délnyugati csoportjában.
VINCZE SZABOLCS

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA)

ALAPSZAKASZ, 14. JÁTÉKNAP
New Jersey Nets New Orleans Hornets 82-84
Utah Jazz Sacramento Kings 117-93
Denver Nuggets Cleveland Cavaiers 122-100
2022.11.12 21:54:14

Kosárlabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Tehetséget és észt viszont nem lehet csak úgy a játékosokba tölteni, van, ami tanulhatatlan.

2022.10.18 17:32:03

Kosárlabda nemzetisport.hu

Visszafogottan teljesített a magyar bajnok, így nem tudta újabb trófeával gyarapítani gyűjteményét.

2022.10.14 00:14:18

Kosárlabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Ez mindenképpen jó a magyar kosárlabdasportnak.

2022.10.03 20:53:27

Kosárlabda nemzetisport.hu

A vb-győztes és NBA-bajnok olasz mester akkor is csúcsra vezette a La Roját, amikor senki sem várta.

2022.09.13 14:52:24

Kosárlabda nemzetisport.hu

A férfi kosárlabda NB I 2022–2023-as idényének programja, eredményei.