Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.11.10 08:56 Frissítve: 2010.12.30 00:05

Megnyerte negyedik meccsét a Boston, és egyedüliként hibátlan

Húsz éve nem kezdte ilyen jól a szereplést a Boston az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban, hiszen a Celtics megnyerte negyedik meccsét is s szezonban, ezúttal a Atlanta Hawkst győzte le. Továbbra is fej-fej mellett halad a Houston és a San Antonio nyugaton. A Rockets a Milwaukee-t New Orleans ellen diadalmaskodott. Elszenvedte első vereségét a Los Angeles Clippers.

Ray Allen (balra), Paul Pierce (középen) és Kevin Garnett, a fantasztikus bostoni trio, azóttal hárman 64 pontot szereztek
Getty Images
Ray Allen (balra), Paul Pierce (középen) és Kevin Garnett, a fantasztikus bostoni trio, azóttal hárman 64 pontot szereztek
A Boston Celtics könnyedén, huszonhárom ponttal győzte le az Atlantát, és ennek köszönhetően a legjobb rajtját produkálta, ami az elmúlt húsz évet illeti.

A hazaiak legjobbja ezúttal is Kevin Garnett volt, ugyanis a Celtics klasszisa huszonhét pontig jutott, emellé tizenkilenc lepattanót szedett le, sőt emellett a kiváló teljesítmény mellet még hat gólpassz is fűződik a nevéhez, ráadásul még három „sapkát” is kiosztott.

Garnettnek ezúttal sem egyedül kellett vinnie a csapatát a hátán, hiszen a „Nagy Hármas” másik két tagja, Paul Pierce és Ray Allen is vállalt bőven a „terhekből”. Előbbi huszonhárom utóbbi pedig tizennégy pontig jutott, és akkor még meg sem említettük az öt kísérletéből négy trpiplát bedobő Eddie House-t.

A két kínai klasszis Jao Ming és Ji Jianlian csaztáját hozta a Houston – Milwaukee párharca, amiből a Rockets sztárja jött ki jobban. A Rockets klasszisa huszonnyolc pontig jutott és tíz lepattanót győjtött be – nem mellesleg csapata is nyert -, míg a húsz éves honfitársa tizenkilenc pontig és kilenc lepattanóig jutott.

A texasiaknak ez volt az ötödik győzelme a szezonban, és így is az élre álltak a Nyugati-főcsoportban.

A délnyugati-csoport favoritja, a bajnok San Antonio New Orleans Hornets csapatát verete tizenkét ponttal. A Spurs legjobbjai Tim Duncat és Tony Parker voltak. Az előbbi huszonnégy pontja mellé tizenkét lepattanót szedett le, és négyszer blokkolt, míg az utóbbi huszonhét pontig, valamint nyolc gólpasszig jutott.

Az előző szezon legjobbja így a Houstonhoz hasonlóan öt nyert meccs mellett egyszer kapott ki.

A pénteki nap legeredményesebb játékosa Carmelo Anthony volt, aki harminckét pontot szerzett, és ezzel főszereplője volt annak a Denvernek, amely huszonhat ponttal legyőzte a Washingtont, amely elvesztette ötödik meccsét is a szezonban.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA)

11. JÁTÉKNAP
Philadelphia 76ers Toronto Raptors 103-115
Charlotte Bobcats Indiana Pacers 96-87
Boston Celtics Atlanta Hawks 106-83
New York Knicks Orlando Magic 102-112
Miami Heat Phoenix Suns 101-106
Washington Wizards Denver Nugets 92-118
Detroit Pistons Los Angeles Clippers 103-79
New Orleans Hornets San Antonio Spurs 85-97
Houston ockets Milwaukee Bucks 104-88
Portland TrailBlazers Memphis Grizzlies 110-98
Los Angeles Lakers Minnesota Timberwolves 107-93
Sacramento Kings Cleveland Cavaliers 91-93
Seattle Supersonics Utah Jazz 101-103
2022.12.29 23:09:09

Kosárlabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Most sokkal nagyobb szükség van példaképekre, mint korábban bármikor. A Fegyvernekyvel, Ocskayval kapcsolatban említett tulajdonságok egyre kevésbé tűnnek fontosnak, mindent átsző az üzlet, a rossz értelemben vett karrierizmus, a csillogó, álságos és felületes világ.

2022.12.27 23:37:35

Kosárlabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A nemzetközi mezőnyben mindenki elismeri őt.

2022.11.12 21:54:14

Kosárlabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Tehetséget és észt viszont nem lehet csak úgy a játékosokba tölteni, van, ami tanulhatatlan.

2022.10.18 17:32:03

Kosárlabda nemzetisport.hu

Visszafogottan teljesített a magyar bajnok, így nem tudta újabb trófeával gyarapítani gyűjteményét.