Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.05.11 07:55 Frissítve: 2011.06.22 00:00

A Detroit már csak egy lépésre van a főcsoportdöntőtől

Sorozatban ötödször juthat be a keleti főcsoport döntőjébe a Detroit Pistons, amely összesítésben már 3-0-ra vezet a Chicago Bulls gárdájával szemben. A péntek hajnali mérkőzésen a Detroit a harmadik negyedben még 19 pontos hátrányban is volt, innen sikerült a fordítás.

A Detroit Chicagóban is legyőzte a Bullst, itt Rasheed Wallace harcol a labdáért Brownnal
Reuters
A Detroit Chicagóban is legyőzte a Bullst, itt Rasheed Wallace harcol a labdáért Brownnal
A Detroit Pistons mindkét hazai mérkőzését meggyőző fölénnyel nyerte (26 illetve 19 ponttal), a Chicagónak hazai pályán kellett mindent megpróbálnia, hogy életben tartja reményeit a főcsoportdöntőre.

A Bulls azonban nem tudta megállítani a Detroitot, pedig a harmadik negyed elején még úgy tűnt, ez sikerül nekik. A bikák ekkor 49-30-ra, 19 ponttal vezettek, de a Pistons nem tört meg, és megfordította a meccset, ezzel összesítésben már 3-0-ra vezet a párharcban.

„Nem volt vesztenivalónk a félidő után” – magyarázta a 23 pontig jutó Tayshaun Prince – „Fontos kosarakat szereztünk, jól szereztük meg a lepattanókat.”

A Chicagónak még a harmadik negyed közepe táján is volt 17 pont az előnyéből, ám utána öt percig képtelenek voltak kosarat szerezni, ez pedig elég volt a Prince, Billups és Wallace vezérelte Detroitnak, hogy felzárkózzon.

Az utolsó negyed előtt egy pontra olvadt a Chicago vezetése, a Pistons azonban ebben a játékrészben sokkal jobb volt ellenfelénél: Billups hárompontosával a negyed közepe táján végleg megszerezte a vezetést, és már nem is adta ki a kezéből.

A Detroit együttese hetedik győzelmét szerezte a rájátszásban, hiszen az Orlando elleni párharcot 4-0-lal teljesítette. Most már csak egy győzelem hiányzik nekik, hogy sorozatban ötödször jussanak el a keleti főcsoportdöntőbe.

A párharc negyedik mérkőzését magyar idő szerint vasárnap este Chicagóban játsszák.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA)

RÁJÁTSZÁS, KELETI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ
Chicago Bulls-Detroit Pistons 74-81
Ld: Deng (21), Gordon (16), Hinrich (13) ill. Prince (23), Billups (21), Hamilton (16), R. Wallace (16)
A párharc állása: 3-0 a Detroit javára
2021.08.29 16:24:20

Kosárlabda MTI/SZ. R.

A férfi válogatott már a csoportkörben kiesett a debreceni U18-as világbajnokságon.

2021.08.01 10:40:58

Kosárlabda S. TÓTH JÁNOS

A Milwaukee Bucks háttérstábjában nemzetközi játékosmegfigyelőként dolgozott meg a sikerért.