Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.03.27 19:39 Frissítve: 2011.12.22 02:42

Kosárlabda: Ivkovic a férfi, Bencze a női válogatott kapitánya

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) két hete megválasztott vezérkara kinevezte az új szövetségi kapitányokat: a férfiaknál Stojan Ivkovic, a nőknél Bencze Tamás lett a szakvezető.

Stojan Ivkovic örül az új kihívásnak
Stojan Ivkovic örül az új kihívásnak
"Az augusztusban kezdődő Eb-selejtezők miatt ez volt az egyik legfontosabb teendőnk, olyan szakembereket kértem fel, akik a leginkább össze tudják rázni a játékosokat. A nők számára az Eb 1-5. helye, azaz a pekingi olimpiára való kijutás a cél, melynek eléréséhez tanácsadóként számítok a posztot visszautasító Rátgéber Lászlóra.
Bencze Tamás egy futottak még-csapatból három év alatt remek gárdát alkotott Zalaegerszegen, bízom benne, hogy a nemzeti együttesnél is bizonyít majd. A tréner pályaedzője a soproni Székely Norbert, az alakulat menedzsere pedig a szegedi Szetey András lesz.

A másfél évtizede Magyarországon élő Stojan Ivkovic hívó szavára pedig várhatóan kevesen mernek nemet mondani, ellenük egyébként erélyesen fel kívánok lépni" - mondta első hivatalos sajtótájékoztatóján Berényi János MKOSZ-elnök hozzátéve, hogy a kapitányok megbízatása az Eb végéig szól, hosszabbítási opcióval.

"Nem vagyok egyszerű ember, és egyelőre nem tudom felvázolni a szakmai elképzeléseimet, mivel nem világos még, hogy kikre építhetek. A példaképnek tekintendő Dávid Kornél számára mindig nyitva áll az ajtó, akár egy nappal a meccs előtt is betoppanhat. Már tavaly is hangoztattam, hogy legalább két magyar játékosnak kellene lenni a pályán minden bajnokin, ebben a koncepciómban most felkerült a pont az i-re, hiszen a nemzeti csapatot irányíthatom" - mondta a pécsi férficsapatnál szakmai igazgatóként is munkálkodó Ivkovic, akinek segítője a szolnoki Pór Péter lesz, míg a csapatvezetői tisztséget a korábbi válogatott Halm Rolland kapta meg.

A bosnyákokkal és a bolgárokkal egy pótselejtező-csoportba sorsolt férfiak augusztus 25-én, míg a bolgárokkal és az izraeliekkel összekerült nők négy nappal később kezdik meg menetelésüket.
2022.08.07 22:34:01

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

NS-VÉLEMÉNY. A papírforma alapján – a vb-selejtezőkkel együtt – egy hét vereségből álló sorozat is benne lehet a pakliban.

2022.07.25 13:50:20

Kosárlabda K. Zs.

Tizenkét válogatott csap össze szeptember végén, a címvédő az Egyesült Államok.

2022.07.22 17:37:12

Kosárlabda K. Zs.

A mieink négy korábbi Európa-bajnokkal kerültek egy csoportba, köztük a címvédő Szlovéniával.

2022.07.24 16:35:32

Kosárlabda T. G.

Pálinkás József 1990-ben lett a női kosárlabda-válogatott kapitánya, a tisztséget 1993-ig töltötte be.

2022.07.24 08:56:08

Kosárlabda NÉMETH ANDREA

„Olyasmit szeretnék majd csinálni, ami boldoggá tesz. A sportágban pedig jól érzem magam.”