Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.03.09 08:02 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Sorozatban tizenegyedik alkalommal nyert a San Antonio Spurs

Tovább menetel a San Antonio Spurs. A texasi együttes ezúttal a Sacramento Kings otthonában nyert, ezzel sorozatban 11. meccsén maradt veretlen. A játéknap másik mérkőzésén a Chicago Bulls – amely talpraállt a Miamitól elszenvedett súlyos vereség után – az Orlando Magic pályáján diadalmaskodott.

Fabricio Oberto kilenc pontot szerzett a Sacramento ellen, itt Brad Miller mellől indít akciót
Reuters
Fabricio Oberto kilenc pontot szerzett a Sacramento ellen, itt Brad Miller mellől indít akciót
Nem sok ideje maradt a búslakodásra a Chicago Bulls együttesének a Miamitól elszenvedett súlyos vereség után: miután a Heat egy nappal korábban 103-70-re megverte őket, most az Orlando otthonában javíthattak.
A jelek szerint nem okozott a csapatnak komoly törést a vereség, hiszen 14 ponttal verték idegenben a Magicet.

A „Bikák” főleg a második negyedben mutattak jó játékot, akkor volt egy 14-0-s sorozatuk, amivel igazából eldöntötték a mérkőzés kimenetelét. A félidőre egyébként 20 pontos chicagói vezetéssel vonultak a csapatok.

A Bulls legeredményesebbje Ben Gordon volt a 25 pontjával, Kirk Hinrich 17-ig jutott. Luol Deng 15 pontja mellé (amelyet mind a második félidőben szerzett) szezoncsúcsot jelentő 14 lepattanót is begyűjtött.

„A tegnapi, Miami elleni vereség felébresztett minket” – mondta a meccs után Hinrich. – „Nagyon csalódottak voltunk, de maradt bennünk erő, hogy talpra álljunk.”

A Chicago sikeréhez kellett az is, hogy az Orlando az első félidőben nagyon gyenge teljesítményt nyújtson: mindössze 29 pontig jutottak, ez a szezonban a legrosszabb eredményük. Ráadásul nincsenek is nagy formában, az elmúlt tíz meccsükből hetet elvesztettek.

A másik mérkőzésen a San Antonio Spurs is idegenben diadalmaskodott, elsősorban Manu Ginobili remek játékának köszönhetően. Az argentin kiválóság – aki 31 ponttal zárt – öt hárompontost is jegyzett, ezzel sorozatban 11. győzelméhez segítette csapatát.

A Sacramento nem játszott alárendelt szerepet a mérkőzésen, még a negyedik negyedben is vezetett több alkalommal, de a Kings játékosai nem bírtak GInobilivel, aki ebben a játékrészben szerezte pontjai többségét, tizenhatot.

A Sacramentónak megtört egy négy mérkőzésen át tartó veretlenségi sorozata. A Kings legeredményesebbje Kevin Martin volt, aki 26 pontig és karriercsúcsot jelentő 12 lepattanóig jutott, pedig a mérkőzés első 17 percében nem volt eredményes.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA)

ALAPSZAKASZ, 122. JÁTÉKNAP
Orlando Magic-Chicago Bulls 76-100
Sacramento Kings-San Antonio Spurs 93-100
2021.09.27 20:50:14

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Annak, aki nem követi a sportág honi történéseit, talán ezért is lehet meglepő, hogy a Falco jelenleg csupán két idegenlégióst alkalmaz. Szombathelyen úgy próbálnak sikeresek lenni itthon és a nemzetközi porondon egyaránt, hogy a lehető legtöbb magyar válogatott játékost igyekeznek szerződtetni.

2021.08.29 16:24:20

Kosárlabda MTI/SZ. R.

A férfi válogatott már a csoportkörben kiesett a debreceni U18-as világbajnokságon.