Nemzetisport.hu nyomtatott 2006.11.01 09:46 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Csúnyán leégett a nyitányon a bajnok

Pocsékul kezdte a szezont az előző szezon bajnoka, a Miami Heat az észak-amerikai-profi kosárlabda bajnokság nyitónapján. A Heat negyvenkét ponttal kapott ki hazai pályán az American Airlines Arénában a Chicago Bulls gárdájától. Az első játéknap másik mérkőzésén, Kobe Bryant nélkül nyert a Los Angeles Lakers.

Ben Wallace érkezéséven sokat erősödött a Chicago
Ben Wallace érkezéséven sokat erősödött a Chicago
Magabiztosan léphetett pályára a Miami Heat, az előző kiírás bajnoka, hiszen a bajnoki aranygyűrű megnyerése után, a csapatot figyelemmel kísérte mindenki az előszezonban, és gondolhattuk, volna, hogy Pat Riley fiai bajnokhoz méltóan mutatkoznak be ebben a szezonban.

Azonban a mérkőzés elkezdődött, de nem a papírforma szerint indult, ugyanis rögtön az első negyed utána sikerre éhesebb vendégek vezettek. A hazaiak még ekkor sem vették igazán komolyan a mérkőzést, de a Bulls megmutatta a második felvonásban is, hogy bizony győzni jött a bajnok otthonába.

59-30. Ennyi volt az állás a nagyszünetben, és ekkor már sejteni lehetett, hogy a címvédő elég csúnyán leég a bajnoki nyitányon. Nem is lett ez másképp, ugyanis egy 21-21-es harmadik játékrész után az utolsó negyedben ismét a vendégek brillíroztak és még tizenhárom pontot vertek a Heatre.

Dwyane Wade volt a hazaiak közül az egyedüli, aki valamennyit átmentett a tavalyi formájából
Dwyane Wade volt a hazaiak közül az egyedüli, aki valamennyit átmentett a tavalyi formájából
„Isten hozott a valóságban – nyilatkozta Pat Riley, a Miami trénere. – Egyértelműen egyoldalú volt a mérkőzés, és igazából nem is lehet mit mondani ezzel kapcsolatban, csupán annyit, hogy most bőven látszott, hogy mennyi munka áll még előttünk.”

A chicagóiak cserepadjáról mindenki pályára lépett, és mind a tizenkét mérkőzésre nevezett játékos betalált a gyűrűbe is. A legeredményesebb ”bika” Kirk Hinrich volt a maga huszonhat pontjával.

A Miami legeredményesebbje szokás szerint Dwyane Wade volt huszonöt ponttal, de a csapattársak ezúttal képtelenek voltak felzárkózni mellé, hiszen mind Gary Payton, mind Shaquille O’Neal hét-hét pontig jutott.

Magasan ez volt egyébként a Liga történetében a legrosszabb bajnoki rajt a címvédőtől, hiszen eddi a rekordot a Los Angeles Lakers tartotta, ugyanis 1982-ben 132-117-re kapott ki a Golden State-től.

A nyitónap másik mérkőzésén éppen az előbb említett Los Angeles Lakers lépett pályára a Staples Centerben, hazai pályára az előző szezonbana főcsoportdöntőig menetelő Phoenix Suns ellen.

A hazaiaknak nélkülözniük kellett legnagyobb sztárjukat, Kobe Bryantet, aki még nem épült fel teljesen a térdműtéte után.

De a nagy sztár helyett átvette a karmesteri pálcát Lamar Odom, és harmincnégy pontjával győzelemre vezette a kaliforniaiakat, ráadásul saját karriercsúcsát is beállította.

NBA, alapszakasz

1. játéknap
Miami Heat Chicago Bulls 66-108
Los Angeles Lakers Phoenix Suns 114-106
2021.10.21 16:10:11

Kosárlabda GYŐRI FERENC

A kétszeres NBA-győztes klasszisnál képzettebb centert keveset hordott a hátán a föld.

2021.10.11 17:13:43

Kosárlabda nemzetisport.hu

Régen volt ilyen nehéz és összetett időszak a kosárszövetség munkatársainak életében.

2021.10.11 16:55:11

Kosárlabda nemzetisport.hu

Eseménydús hónapokat tudhat maga mögött a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége.

2021.09.27 20:50:14

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Annak, aki nem követi a sportág honi történéseit, talán ezért is lehet meglepő, hogy a Falco jelenleg csupán két idegenlégióst alkalmaz. Szombathelyen úgy próbálnak sikeresek lenni itthon és a nemzetközi porondon egyaránt, hogy a lehető legtöbb magyar válogatott játékost igyekeznek szerződtetni.