MIHÁLYI ANDRÁSonline 2003.02.28 21:44 Frissítve: 2011.01.02 00:07

Varga Mátyásnak megköszönték

Pénteken eldőlt: a jövőben nem Varga Mátyás lesz a magyar férfiválogatott szövetségi kapitánya.A hét utolsó munkanapján ülést tartott a honi kosarasszövetség elnöksége, és a tanácskozás legnagyobb érdeklődéssel várt témája a kapitánykérdés volt, az, hogy vajon marad-e posztján az eddigi szakvezető annak ellenére, hogy nemzeti együttesünk elvérzett az Európa-bajnokság középdöntőjében.

Varga Mátyás immár azon tűnôdhet, hol edzôsködik mostantól, mivel a férfiak nemzeti együttesének irányítása más kezébe kerül (Fotó: Meggyesi Bálint)
Varga Mátyás immár azon tűnôdhet, hol edzôsködik mostantól, mivel a férfiak nemzeti együttesének irányítása más kezébe kerül (Fotó: Meggyesi Bálint)
Nos, Varga megírta a ciklusról szóló írásos beszámolóját, amit pénteken szóbeli meghallgatás is kiegészített, az elnökségi tagok kérdéseket tettek fel neki az elmúlt két esztendőben végzett tevékenységével kapcsolatban, majd megköszönték a munkáját. Na nem azért, mert bárki is pálcát tört volna a feje felett, hiszen ekkor még nem is lehetett tudni, mi lesz a szakember további sorsa, a szavazás ebben a kérdésben csak ezután következett. Varga kiment, a grémium pedig döntött: nem hosszabbítja meg az eddigi szövetségi kapitány január 28-án lejárt szerződését."Felkérte az elnökség Mészáros Lajos szakmai alelnököt, hogy a március huszonötödikén esedékes elnökségi ülésig folytasson megbeszéléseket a szövetségi kapitányi poszt várományosaival, neveket tehát egyelőre ne is kérdezzen” – hárította el a még fel sem tett, de magától értetődő kérdést Bodrogváry Iván, az MKOSZ főtitkára. Azt viszont hozzátette, felté-telei vannak a szövetség vezető testületének az új kapitánnyal kapcsolatban: mindenképpen magyar szakemberben gondolkodik az elnökség, és nem klubedzőben, hanem főállású szakvezetőben. "Előbb a szakmai bizottsággal egyeztetek, és csak ezután kezdődnek el a tárgyalások” – avatta be lapunkat munkamenetébe Mészáros Lajos, akinek egyelőre, mint megtudtuk, egyetlen jelöltje sincs, holott a jólértesültek már régóta emlegetik Farkas Sándor, Németh László, Patonay Imre, vagy éppen Zsoldos András nevét kinevezés előtt álló válogatottedzőként.
Ennyit a kapitánykérdésről, az elnökség azonban napirendjére tűzött természetesen további témákat is. Ezek közül az élre kívánkozik a MAFC férficsapatának ügye, amelyről Fülöp Tibor ligaelnök számolt be az ülésen, és amelynek mihamarabbi lezárását szorgalmazták a pénteki összejövetelen megjelentek – olyan megoldással, ami mindenkinek a megelégedésére szolgál. Ha nem is szorosan, de ehhez kapcsolódik Bartha Ferenc MKOSZ-elnök azon lépése, hogy létrehozott egy bizottságot a budapesti férfi kosárlabda újbóli felvirágoztatása érdekében. A megbízott tagok feladata az lesz, hogy kidolgozzák egy jól működő, bárkivel versenyképes fővárosi férfiklub létrehozásának feltételrendszerét. Jól hangzik…
2021.08.01 10:40:58

Kosárlabda S. TÓTH JÁNOS

A Milwaukee Bucks háttérstábjában nemzetközi játékosmegfigyelőként dolgozott meg a sikerért.

2021.06.03 17:53:58

Kosárlabda GY. F.

A magyar csapat a debreceni pótkvalifikációs tornán igyekszik kiharcolni a tokiói szereplés jogát. (x)

2021.05.28 00:07:50

Kosárlabda FAZEKAS ZOLTÁN

A Barcelona kosarasa önkritikusan elismerte: az elmúlt hetekben nem ment neki jól a játék.

2021.04.23 21:50:51

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Annak idején a kakukk és a farkas állandó üldözőversenyét bemutató rajzfilmen rengeteget nevettünk, a Sopron és a Szekszárd csatája viszont vélhetően nem lesz komikus, sokkal inkább drámai.

2021.04.11 23:47:07

Kosárlabda S. TÓTH JÁNOS

NS-VÉLEMÉNY. Ez a lényeg: az építkezés.