Kézi: Éles szerint a legjobbak kerültek be az All Star-csapatba

Vágólapra másolva!
2020.04.13. 19:56
Saját posztjukon a világ legjobbjai kerültek a veszprémi férfi kézilabdacsapat történetének álomegyüttesébe a szurkolók által a legjobb irányítónak megválasztott Éles József szerint.

A veszprémi együttes egy hete közzétett felmérésben a szurkolók naponta szavazhattak arra, ki volt az adott poszt legjobbja a klub történetének 43 esztendeje alatt. A voksok alapján Éles mellett Sterbik Árpád, Iváncsik Gergő, Pérez Carlos, Nagy László, a horvát Mirza Dzomba és a svéd Andreas Nilsson került az All Star-csapatba.

„Nagyon sok jó játékos fordult meg Veszprémben, emiatt külön elismerés számomra, hogy engem választottak a szurkolók” – fogalmazott az M1 aktuális csatornának az 51 esztendős Éles, aki 1991-től 2003-ig erősítette a csapatot. Mint mondta, keresztszüleitől telefonon értesült az eredményről, amelyre nagyon büszke.

Kiemelte, az álomcsapatba beválasztottakon túl is "fantasztikus névsort" lehetne összeállítani egykori veszprémi kézilabdázókból, így akár három-négy együttesre való játékost is összegyűjthető, akik pályázhatnának ezekre a helyekre.

„Ezek az emberek, akik ide kerültek, a saját posztjukon– tényleg lehet azt mondani, hogy– a világ legjobbjai voltak”– hangsúlyozta Éles József.

Arra a kérdésre, miszerint pályára is lépne-e egy gálamérkőzésen az álomcsapat színeiben, azt felelte: „simán”.

Éles úgy érzi, kétszer tíz vagy tizenöt percig még képes elegendő mozgásra, feltéve, ha nem a jelenlegi Telekom Veszprém ellen kell kiállni. Hozzátette, az évek múltával természetesen mindenkinek „sorvadnak az izmai”, de megítélése szerint telt házas mérkőzést hozna egy ilyen összecsapás.

Minden idők veszprémi All Star-csapata
Kapus: Sterbik Árpád
Balszélső: Iváncsik Gergő
Balátlövő: Pérez Carlos
Irányító: Éles József
Jobbbátlövő: Nagy László
Jobbszélső: Mirza Dzomba
Beálló: Andreas Nilsson

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik