Vadkerti: Ha a hajrában nem várjuk annyira a végét...

Vágólapra másolva!
2013.03.18. 14:22
null
Vadkerti Attila és csapata nagyot küzdött – minimális előnybe került a Szeged (Fotó: Mirkó István)
A férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén a Pick Szeged elvette a lengyel Vive Targi Kielce szezonbeli veretlenségét, és hazai pályán 26–25-ös győzelmet aratva egygólos előnyhöz jutott a visszavágó előtt. Vadkerti Attila, a szegediek egyik legjobbja szerint bánhatják a mérkőzés végét, mert ha nem fáradnak el, nagyobb előnyt is kiharcolhattak volna.

 

CADENAS: A VÉDEKEZÉSÜNK
MA VOLT A LEGJOBB

Az MKB Veszprém idegenben is háromgólos előnyt szerzett az Ademar León. A bakonyiak edzője, Carlos Ortega meccs utáni nyilatkozatában az utolsó tíz perc pozitív teljesítményét emelte ki.
Carlos Ortega, a Veszprém edzője: – Örülök a győzelemnek, bár megnehezítette a dolgunkat, hogy a második félidőben a bírók elég sokat megengedtek a spanyoloknak, de az elsőben minket is segítettek valamelyest. A védekezésünk és a kapusteljesítményünk remek volt, támadásban viszont sokat hibáztunk, az utolsó tíz perc hozzáállásával ellenben nagyon elégedett lehetek. Összességében azért örülök a győzelemnek.
Cristian Ugalde, a Veszprém szélsője: – Azt kaptuk a Leóntól, amit vártunk, én legalábbis biztosan: tudtam, hogy Manuel Cadenas nagyon össze fogja szedni a csapatát, mert ő mindig kiválóan motiválja a fiatalokat.
Manuel Cadenas, a León edzője: – Az utolsó pillanatig volt esélyünk a győzelemre, és emiatt nagyon büszke vagyok a csapatomra. A védekezésünk talán ezen a mérkőzésen volt a legjobb az egész Bajnokok Ligája-sorozat alatt, de épp most találkoztunk egy olyan csapattal, amely még nálunk is jobban védekezett. Más kérdés, hogy a második félidőben ehhez kaptak némi segítséget a játékvezetőktől is.

– Továbbjut a Szeged?
– Most már könnyebb helyzetben vagyunk, mert Kielcében a döntetlen is elég lesz.

– Lehetett volna négy-öt gólos is a siker?
– Igen, ha a hajrában nem várjuk már annyira a végét… Addig végig a kezünkben volt a meccs, az utolsó percekben viszont a Kielce megmutatta, milyen harcos csapat. Sajnálhatjuk a végét!

– A kitalált taktikát megvalósították?
– Igen, hiszen edzőnk azt mondta, ha huszonnégy-huszonöt gólon tartjuk a lengyeleket, nyerhetünk. Éppen így történt.

– Csak hát kevésnek látszik ez az egy gól.
– Láttunk már a kézilabdában még a férfiaknál is olyat, hogy tizenkét gól sem volt elegendő, meg olyat is, hogy eggyel továbbjutott a csapat, vagy akár az idegenben lőtt több gól döntött.

– A saját játékával, sok látványos góljával elégedett?
– Hozzátettem, amit tudtam. Több múlott a jó taktikánkon, az erőbeosztásunkon, a védekezésünkön és Mikler bravúros védésein.

TOVÁBBI NYILATKOZATOKAT, REAKCIÓKAT ITT TALÁL A SZEGED VASÁRNAPI MECCSÉRŐL!

SULC: IZOMSZAKADÁS

Izomszakadást szenvedett a Kielce elleni meccsen Frantisek Sulc. Szabó István csapatorvos tájékoztatása szerint a szlovák légiós legkorábban a Magyar Kupa négyes döntőjére épülhet fel, amelyet április 13-án és 14-én rendeznek.

Sulc a találkozó második félidejében sérült meg, nem is tudta folytatni a játékot. Szabó István csapatorvos a delmagyar.hu-nak elmondta: a jobb vádlijában izomszakadást szenvedett a szlovák légiós, aki így a lengyelek elleni BL-párharc visszavágóját biztosan kihagyja.

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓK
MKB Veszprém–Ademar León
, szombat, 16.00 (tv: Digi Sport 1)
Vive Targi Kielce–Pick Szeged, vasárnap, 17.00 (tv: Digi Sport 1)

FÉRFI KÉZILABDA BL, NYOLCADDÖNTŐ, EREDMÉNYEK
Ademar León (spanyol)–MKB VESZPRÉM
20–23
PICK SZEGED–Vive Kielce (lengyel) 26–25
Silkeborg (dán)–Barcelona (spanyol) 26–32
Celje (szlovén)–Hamburg (német) 29–38
Csehovszkije Medvegyi (orosz)–THW Kiel (német) 37–35
Dinamo Minszk (fehérorosz)–Metalurg Szkopje (macedón) 23–26
Atlético Madrid (spanyol)–Füchse Berlin (német)29–29
Gorenje Velenje (szlovén)–Flensburg (német)25–28
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik