Szamoránsky: A Győr mostanra ért össze igazán

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.20. 11:49
null
Heidi Lökével minden bizonnyal újra meggyűlik majd a ferencvárosiak baja (Fotó: Szabó Miklós)
Szombat délután kezdődik meg a női kézilabda NB I döntője, a Ferencváros próbálja meg letaszítani a trónról a Győrt. Az első, Rába-parti felvonás előtt az FTC beállója, Szamoránsky Piroska elmondta: szerinte az ETO mostanra ért össze igazán, így különösen nehéz dolguk lesz. A címvédőre a tavasszal még vár a BL-döntő is, de edzőjük még nem foglalkozik a Larvikkal.

– Emberes feladat a szezon végére.

– Nehéz meccs lesz, az biztos – válaszolta a Nemzeti Sport érdeklődésére Szamoránsky Piroska. – A Győr évek óta nagyon erős, de szerintem mostanra ért össze igazán, szóval fel van adva nekünk a lecke.


– Miben bízhatnak?

– Abban, hogy nyugodtan, felszabadultan játszhatunk. Amit ki akartunk hozni a szezonból, azt kihoztuk, ebben a párharcban nem nekünk van veszítenivalónk.


– Márciusban, majdnem négy év után első magyar csapatként legalább döntetlent játszottak a Győrrel, még ha a Népligetben is. Ebből lehet építkezni?

– Valamelyest igen, hiszen legalább megtapasztalhattuk, hogy a győriek is emberek, lehet keresnivalónk ellenük. Az viszont mellettük szól, hogy mivel állnak a BL-ben is, játékban, lendületben vannak, míg mi a BL középdöntője után kicsit kifulladtunk – ezt lehetett érezni az Érd elleni elődöntő meccsein, de az edzéseken is. Úgyhogy most fel kell pörögnünk még egyszer, mert mindannyiunktól százszázalékos teljesítmény kell.


– Létezik nyerő taktika?

– Az biztos, hogy türelmesen kell támadnunk, és nekünk is nagyon zártan, pontosan kell védekeznünk, mert a Győrben minden poszton klasszisok szerepelnek.

 

A BL-DÖNTŐ CSAK TÁVLATI CÉL

 

Ambros Martín az első magyar bajnoki fináléjára készül, az ETO spanyol vezetőedzője százszázalékosan a Ferencvárosra összpontosít, a Larvik elleni BL-fináléval még nem foglalkozik.

„Ahogy az év során mindig, most is csak a következő meccsre koncentrálunk, vagyis a bajnoki döntő első mérkőzésére – mondta Ambros Martín. – Jerlenleg csak ez számít, a BL-döntő csupán távlati cél, addig még fontos megméretésünk lesz itthon. A Fradi nagyon kemény ellenfél, de ez a tény semmiképpen sem hátrány a későbbiek szempontjából. Úgy fogjuk fel, hogy döntőt játszani önmagában véve óriási dolog, főleg ilyen jó ellenféllel szemben.”

A találkozóról folyamatosan frissülő cikkben számolunk be.

NŐI KÉZILABDA NB I
DÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS

Szombat, 16.30. Győri Audi ETO KC–FTC-Rail Cargo Hungaria (tv: Sport Klub)
A párharc az egyik fél második győzelméig tart.

A 3. HELYÉRT, 1. MÉRKŐZÉS
Szombat, 18: ÉTV-Érdi VSE–Váci NKSE

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik