Schuch: Kétméteres, 120 kilós játékosok várnak ránk

Vágólapra másolva!
2013.10.10. 15:26
null
Az Ortega-csapatra kemény feladat vár, de a veszprémi játékosokat aligha kell félteni (Fotó: Czerkl Gábor)
Teljes gőzzel készülnek a veszprémi kézilabdázók a Motor Zaporizzsja mai (19 óra, tv: Digi Sport) fogadására, és az újabb két Bajnokok Ligája-pont megszerzésére. Ugyanakkor már a következő fordulóval is foglalkoznak, legalábbis a szervezést illetően. A bakonyiak nem titkolt büszkeséggel kiemelték, hogy október 20-án 1200 magyar buzdítja majd Nagy Lászlóékat a Zagreb Arenában.

 

„Nem volt zavartalan a felkészülésünk, betegségek és sérülések hátráltattak bennünket, kevés tréningünk volt, amelyen a teljes keret edzhetett, de csütörtökre a betegek is felépülnek – mondta a beállós Schuch Timuzsin. – A vírusos fertőzéshullám a hét elején levonult, a kisebb sérüléssel bajlódók is összeszedték magukat. Az én combizomhúzódásom is meggyógyult, amelyet a Győr elleni bajnokin szedtem össze.”

A videofelvételek alapján elemezték Veszprémben a nyáron átalakított Zaporizzsja játékát, ám Schuch szerint a győzelem kulcsa az lehet, hogy ne hagyja kizökkenteni magát az „Építők” saját játékából.

„Kicsi a különbség a legjobb csapatok felállt védőfal elleni támadójátékában, ezért a legképzettebb gárdák egymás elleni csatáiban meccseket dönthetnek el a könnyű, vagyis gyors indításokból szerzett gólok – folytatta a beállós. – A mi támadójátékunk alapja az agresszív, labdaszerzésre és leindításra törekvő védekezés. Ez csak akkor lehet sikeres, ha a visszarendeződésünk is gyors, szervezett.”

Az európai kupaküzdelmekben rendszeresen résztvevő, ám eddig szerény szerepet játszó Zaporizzsját a BL-csoportok kialakulása után a gyengébb ellenfelek közé lehetett sorolni, aztán látva Szerhij Bebesko edző (irányító, olimpiai bajnok 1992-ben) a Dinamo Minszkből alaposan megerősített csapatának idegenbeli döntetlenjét (31–31) a Rhein-Neckar Löwen ellen, majd hazai sikerét (31–30) a CO Zagrebbel szemben, némileg változtak a vélemények. A hazai meccs előtt ugyanakkor a Veszprém tűnik egyértelmű esélyesnek. Érdekesség, hogy a Tippmixpron már arra is lehet fogadni, hogy ki nyeri a sorozatot, a magyar bajnok végső sikerére 9-szeres pénzt fizetnének.

„Kétméteres, csupa izom, száztíz-százhúsz kilós, mégis gyors, jól képzett játékosok állnak majd velünk szemben – magyarázta Schuch Timuzsin. – Nagyon nehéz lesz ellenük nyerni, de hazai pályán nem tudok elképzelni más eredményt.”

„A hazai mérkőzéseinken esélyesek vagyunk, de senki se gondolja, hogy könnyű csata vár ránk – mondta Carlos Ortega vezetőedző. – Jól ismerem és tisztelem Bebesko edzőt, hiszen a barcelonai olimpia után tizenhét évig Spanyolországban játszott és edzősködött. Tapasztalt szakember, aki Minszkből távozva remek csapat építéséhez fogott új klubjában. Csapata legjobbját, Szerhij Onufrijenkót is Minszkből hozta, és még további négy kulcsjátékost. A hatodik újonc Richard Stochl, a volt dunaújvárosi kapus, aki szintén oszlopa a gárdának.”

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
A-CSOPORT, 3. FORDULÓ
MKB-MVM VESZPRÉM–Motor Zaporizzsja (ukrán)
19.00 (tv: Digi Sport1)
Szentpétervár (orosz)–CO Zagreb (horvát) szombat, 14.00
Celje PL (szlovén)–Rhein-Neckar Löwen (német) szombat, 16.30

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. MKB-MVM VESZPRÉM 2 2 58–44 +14 4
2. Motor Zaporizzsja (ukrán) 2 1 1 62–61 +1 3
3. CO Zagreb (horvát) 2 1 1 54–52 +2 2
4. Celje PL (szlovén) 2 1 1 50–46 +4 2
5. RN Löwen (német) 2 1 1 60–61 –1 1
6. Szentpétervár (orosz) 2 2 37–57 –20 0

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik