Ortega: El kell beszélgetnem a játékosokkal

Vágólapra másolva!
2013.02.24. 10:56
null
Ortega elbeszélget a játékosaival (Fotó: Szabó Miklós)
Az MKB Veszprém ugyan biztosan nyert a tartalékos Atlético Madrid ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában, bebiztosítva ezzel az első helyét, Antonio Carlos Ortega korántsem volt elégedett a látottakkal. A Pick Szeged egy tét nélküli meccsel zár a Füchse Berlin otthonában, és Frantisek Sulc reméli, végre megtörik az átok.
CSÁSZÁRNAK MÉG VAN DOLGA VESZPRÉMBEN
„Egyértelmű, hogy az MKB-val szeretnék ott lenni a kölni final fourban, ahová a THW Kiel és az FC Barcelona jó eséllyel pályázik. A mögöttük kiadó két másik helyre a német Flensburg, a Hamburg, a lengyel Kielce és mi válthatunk jegyet” – utalt rá Császár Gábor, hogy még van tennivalója a Veszprémmel. Az irányítóval az MKB hivatalos honlapja hosszabb interjút készített, amelyet itt olvashatnak.

„Se előrébb, se hátrébb nem kerülhetünk a csoportunkban, ezért Veszprémbe nem jöttek el azok a játékosaink, akik a válogatottjukban és klubunkban egyaránt túlterheltek. Nekik nagyon jól jön ez a kis pihenő, hogy feltöltődjenek a fontosabb találkozókra" – magyarázta Talant Dusebajev edző a szombati meccs előtt, hogy miért nem láthattuk a volt veszprémi Kiril Lazarovot, valamint Ivano Balicot, Magnus Dahlt, Joan Canellast és Julen Aguinagaldét. „Igazoltan" csak a sérüléssel bajlódó Xavier Barachet hiányzott.

A veszprémi szurkolókat persze ez nem érdekelte, nekik csak az volt a fontos, hogy a kedvencek legyőzzék a Madridot. Ez meg is történt, az MKB sikeréhez nem férhetett kétség, Antonio Carlos Ortega azonban korántsem volt elégedett a látottakkal.

„Örülök a csoportgyőzelemnek, de az utolsó két meccs játékával nem vagyok elégedett. Csapatunk nagyon fáradt, ez érthető, ám ahhoz, hogy igazi sikereket érjünk el, sokkal több kell, ezért el kell beszélgetnem a játékosokkal. A támadójátékunk álmos volt ma is, szerdán sokkal jobban kell játszanunk, mert vissza szeretnénk vágni az őszi vereségért" – tekintett már előre a Veszprém vezetőedzője a szerdai, Pick Szeged elleni rangadóra.

„A védekezésünk jó volt, támadásban gyengébben ment. Sokat kell dolgoznunk, hogy a céljainkat elérjük, a Szegedet pedig le kell győznünk szerdán" – idézi Gulyás Pétert a csapat hivatalos honlapja.

Dusebajev a meccs után úgy nyilatkozott, az utolsókig fognak küzdeni, hogy bekerüljenek a négy közé:

„Gratulálok a Veszprémnek a csoportelsőséghez, nagyon erősen játszott a csoportmeccsek során! Nem vagyunk elégedettek a harmadik hellyel, mert előrébb szerettünk volna végezni. Dolgozunk tovább, de ezt nehezíti, hogy a sérültek száma ma tovább nőtt. Amit ma tudtunk, megtettük, ezzel elégedett vagyok. Természetesen nyerni szerettünk volna, azonban a bombaerős Veszprém ellen nem volt esélyünk, átlövők nélkül nehéz. Következő ellenfélnek olyan együttest szeretnénk, amelyet le tudunk győzni. Nem könnyű bekerülni a négy közé, viszont az utolsókig fogunk ezért küzdeni, és van is esélyünk, hogy eljussunk odáig" – olvashatók a Madrid mesterének szavai az mkbveszprem.eu-n.


A játékosok nem voltak teljesen elégedettek

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
B-CSOPORT, 10. (UTOLSÓ) FORDULÓ

MKB VESZPRÉM KC–ATLÉTICO MADRID (spanyol) 26–19 (12–8)

A CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. MKB VESZPRÉM1091295–242+5318
2. THW Kiel (német)1082329–265+6416
3. Atlético (spanyol)1055268–269–110
4. Celje (szlovén)1046245–258–138
5. Constanta (román)1028234–283–494
6. Sävehof (svéd)1028276–330–544

SULC: TALÁN BERLINBEN MEGTÖRIK AZ ÁTOK!

Sulc meglepetést remél Berlinben (Fotó: Szabó Miklós)
Sulc meglepetést remél Berlinben (Fotó: Szabó Miklós)

A legutóbbi BL-kiírásban négyes döntőt játszó Füchse Berlin vendége lesz vasárnap a Pick Szeged, amely – függetlenül attól, hogy már továbbjutott a nyolcaddöntőbe – fantasztikus meccs elé néz. Frantisek Sulc és társai különleges főpróbát tartanak a Veszprém elleni szerdai bajnoki csúcsrangadóra.

Már péntek este útra kelt a Szeged, hogy idejében megérkezzen a német fővárosba, ahol vasárnap este hétkor a Füchse Berlin vendége lesz a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó, immár tét nélküli mérkőzésén. Szombaton ugyanis a horvát CO Zagreb legyőzte a svájci Schaffhausent a Pick csoportjában, így Skaliczki László gárdája mindenképp a negyedik helyen végez a hatosában – viszont legalább játszhat egy jó meccset.

„Jó lenne, ha a házigazdák a végén azt mondanák, hogy udvariatlan vendégek voltunk" – ábrándozott Frantisek Sulc, aki ebben az évadban kisebb-nagyobb sérülései dacára a szegediek vezéregyénisége lett, és nem csupán azért, mert óriási előnnyel vezeti az együttes házi BL-góllövőlistáját, így a sorozat összesített rangsorában is a szűken vett élcsoport tagja. A Pozsonyban végzett jogász csendes, mégis határozott egyéniség, aki gólpasszokkal tömi a társait, meccs közben is mindig akad hozzájuk egy-két biztató szava. Igazi profi, aki köré – 34 éves kora dacára – még mindig lehet európai élcsapatot szervezni.

JÖNNEK A SPANYOLOK?

Amikor szombaton a veszprémi férfi kézilabda Bajnokok Ligája-mérkőzésen a Nemzeti Sport munkatársa megkérdezte, elkötelezte-e magát Szegedre, csak talányos mosoly volt a válasza. Akitől érdeklődtünk, az García Parrondo, az Atlético Madrid jobbszélsője, akinek várható szerződéséről több forrásból értesültünk.

Emellett szóba jöhet még Szegeden a francia Guillaume Joli (Dunkerque) igazolása, sőt Rajko Prodanovics maradása sem zárható ki. A klub vezetői nem kommentálták az NS információit.

Valladolidi helyi lapok az irányító Niko Mindegia Szegedre érkezését is emlegetik.

„Szombaton hajnalban indult a gépünk Berlinbe, így a reggelinket már itt fogyasztottuk el, majd edzést is tartottunk, s vasárnap délelőttre csak az ismétlő videózás marad – folytatta a korábban a Bundesligát is megjáró szlovák válogatott. – A múlt hét végén a nagyon kemény Minszk ellen összeszedett térdsérülésem a heti könnyített tréningek mellett csaknem teljesen meggyógyult. A vasárnapi meccset mindenképpen tudom vállalni, és remélem, a szerdai veszprémi bajnokin is rendben leszek."

Addig még sok víz folyik le a Dunán, de az máris hallható, hogy a három-négy naponta csúcsteljesítményre kényszerített játékosok nem foglalják imájukba a versenynaptár összeállítóit.

„BL-meccset játszani mindig minden játékosnak, különösen a fiataloknak megtiszteltetés – vélekedett mégis Sulc. – Nekünk az a legfőbb hiányosságunk, hogy idegenben csak ritkán, a mérkőzéseknek legfeljebb egy-egy szakaszában tudunk olyan iramban és színvonalon kézilabdázni, mint a szegedi csarnokban. Ebben az évadban is számítottunk pontokra például a minszki és a schaffhauseni kirándulásunkon, ám veszítettünk. Talán Berlinben megtörik ez az átok."

Ehhez akár a németek is hozzájárulhatnak, ha többet szerepeltetik a második sorukat, miközben a legjobbjaik már inkább a Kielben lejátszandó keddi – vagyis egy nap pihenő utáni – Bundesliga- rangadóra pihennek. A szegediek hétfőn Balatonalmádiba érkeznek, és ott előbb pihennek, majd kedden készülnek a veszprémi fellépésre.

A D-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Barcelona (spanyol)1091321–252+6918
2. Füchse Berlin (német)972261–255+614
3. Dinamo Minszk (fehérorosz)10514276–259+1711
4. PICK SZEGED936236–264–286
5. CO Zagreb (horvát)10217266–284–185
6. Kadetten Schaffhausen (svájci)1028284–330–464
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik